Rensningsanlæg har ansat den første kvinde nogensinde

Rensningsanlæg har ansat den første kvinde nogensinde
Laborant Malene Eleonora Møller er den første kvindelige medarbejder nogensinde på Beofs rensningsanlæg i Rønne. Foto: Beof
NYHED | ABONNENT | 8. MAR 2024 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. MAR 2024 • 11:00

Laborant Malene Eleonora Møller er den første kvindelige medarbejder på Beofs anlæg i Rønne.

Indtil nu har der kun arbejdet mænd på Bornholms Energi & Forsynings rensningsanlæg i Rønne.

Det har været svært at tiltrække kvinder lige som i mange andre mandefag. Det har Malene Eleonora Møller imidlertid lavet om på. Som den første kvinde nogensinde har hun fået job på anlægget.

Malene Eleonora Møller er laborant, og hun holder øje med, at at spildevandet fra øens renseanlæg lever op til både Miljøstyrelsens og Beofs egne målsætninger.

– Jeg er simpelthen så glad for, at jeg fandt mit drømmejob her på Bornholm, for jeg elsker arbejdet i laboratoriet, siger hun i en pressemeddelelse.

Tidligere har Malene Eleonora Møller været 10 år i laboratoriet på Danmarks Tekniske Universitet, og selv om hun er den eneste kvinde på rensningsanlægget, har hun følt sig meget velkommen.

– Det var slet ikke en bekymring for mig at starte i en mandsdomineret branche, og de har taget så godt imod mig. Jeg er jo den første kvinde her, så derfor var der ikke en dameomklædning, jeg kunne bruge, men det er der nu. Jeg har fået mit eget toilet med bad og skabe til omklædning, så det er rart, siger hun.

Badefaciliteter er nødvendige af sikkerhedsmæssige årsager, da hun i sit arbejde tager prøver af både det rensede og det urensede spildevand.



Malene Eleonora Møller holder øje med, at at spildevandet fra øens renseanlæg lever op til målsætningerne. Foto: Beof

Politik om ligestilling

Siden 2020 har Bornholms Energi & Forsyning haft fokus på at tiltrække flere kvinder, og det begynder så småt at bære frugt.

I 2020 udgjorde kvinderne 17,4 procent af medarbejderne, og det var i 2023 steget til 20,3 procent. Administrerende direktør Claus M. Andersen forklarer fremgangen med, at ligestilling generelt er et opmærksomhedspunkt.

– For eksempel har vi for det meste billeder på vores stillingsopslag af det underrepræsenterede køn, så hvis vi søger en ingeniør, har vi et billede på af en kvinde, og søger vi kandidater til vores kundeservice, så har vi et billede på af en mand. Det kan lyde banalt, men det er nogle af de ting, der skal til, for at vi kan komme tættere på en mere ligelig fordeling mellem kønnene hos os, siger han.

For direktøren handler diversitet både om at skabe en bedre arbejdsplads og en bedre drift.

– Der er meget, der peger på, at virksomheder bliver bedre til at løse problemer og se nye muligheder, når flere forskellige mennesker med forskellige perspektiver på tilværelsen arbejder sammen. Og det gælder sådan set både alder, køn, uddannelsesbaggrund og etnicitet, siger Claus M. Andersen.

Sidste år vedtog bestyrelsen i Beof en politik for diversitet, ligestilling og inklusion. I den forbindelse blev der indført måltal for kønsfordeling i bestyrelsen samt i selskabets ledelseslag. Bestyrelsen lever op til målet om en 60-40 fordeling.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT