Eksilbornholmer i Jylland fylder rundt

NOTITS | ABONNENT | 24. JAN 2023 • 07:45
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
24. JAN 2023 • 07:45

Verner Kofod-Pihl, Rækker Mølle, fyldte 80 år den 21. januar.

Verner Kofod-Pihl er vokset op på det tidligere Ølene Savværk i Østermarie med Ølene Fuglereservat som nærmeste nabo.

– Jeg er vokset op med naturen, og jeg har sejlet meget på tømmerflåde på mosen, siger fødselaren, der voksede op sammen med syv søskende.

– Vi er fem tilbage, og jeg har stadig en bror, der bor i Østermarie.

Verner Kofod-Pihl flyttede fra Bornholm, da han var blevet student, og siden har han ikke haft bopæl på øen. Han begyndte først at læse på Københavns Universitet, men da han fik en kæreste i Jylland, valgte han at flytte til Aarhus Universitet, hvorfra han tog sin teologiske kandidateksamen. Siden har han boet i Jylland.

Verner Kofod-Pihl har dog kun været præst i alt i cirka 10 år – heraf de ni år sognepræst i Vendsyssel. Han har arbejdet som højskolelærer og pedel, arbejdet på et rehabiliteringscenter for grønlandske misbrugere, og hans sidste job, inden han gik på efterløn som 62-årig, var i en virksomhed, som handler med undervisningsmaterialer.

– Jeg fandt efterhånden ud af, at det praktiske arbejde lå bedre for mig. Det har jeg nok med hjemmefra, og det er stadigvæk noget, jeg finder meget mening i. Men nu handler det primært om at holde haven.

Kæresten i Jylland, Karen Marie fra Djursland, blev senere Verner Kofod-Pihls hustru. De har fire døtre og fire børnebørn og bor i den lille by Rækker Mølle i nærheden af Skjern i Vestjylland.