Dødsfald: Ruth tog sig af sin søster gennem hele livet

NYHED | ABONNENT | 8. DEC 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. DEC 2022 • 15:30

Ruth Andersen, Rønne, er død, 84 år.


Ruth Agnethe Andersen, Almegade i Rønne, er død. Hun blev 84 år.

Ruth Andersen voksede op på en ejendom i Tingsted, hvor hun havde to søstre og en bror.

Ruth Andersen tog sig allerede som barn meget af sin handicappede lillesøster, Ulla, og det gjorde hun hele livet, indtil Ulla døde i 2011, fortæller Ruth Andersens nevø, Jan Andersen.

Ruth Andersen kom derfor aldrig på arbejdsmarkedet, og hun stiftede aldrig familie.

Ruth Andersen blev i barndomshjemmet og passede også sine forældre, da de blev ældre. De to søstre blev boende i Tingsted i en tid efter forældrenes død, indtil de for cirka 30 år siden flyttede til Rønne.

– Min moster passede hus og lavede mad, og selv om hun aldrig har haft arbejde, har hun alligevel knoklet, siger Jan Andersen.

– Vi besøgte dem i Tingsted, men så gik der mange år, hvor jeg ikke havde meget kontakt med min moster. Men vi fik genoprettet forbindelsen, da min mor døde for 28 år siden, og min ældste dreng var også meget glad for at komme hos moster Ruth. Hun blev en reservemor for mig.

Jan Andersen hjalp sin moster med at passe huset, og hun lavede mad og inviterede den lille familie til højtiderne og især julen, som hun holdt meget af.

– Min moster var en meget stædig dame. Hun havde sin mening, og den kunne man ikke ændre på. Selv om hun begyndte at skrante, ville hun ikke have hjemmehjælp. Om hun så skulle bruge en dag eller to på at støvsuge, så gjorde hun det. Den eneste hjælp, hun fik, var til at dosere piller.

– Det var kun få mennesker, der fik lov til at komme ind på livet af hende. Men når så gjorde det, fandt man ud af, at hun var et dejligt menneske, siger Jan Andersen.

Ruth Andersen efterlader sig to nevøer og en niece samt Jan Andersens to børn.



DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning