Derfor stopper chefpolitiinspektøren

Derfor stopper chefpolitiinspektøren
Kim Voigt Munksgaard havde i sin korte tid som chefpolitiinspektør ved Bornholms Politi blandt andet den utaknemmelige opgave at informere om den tragiske brand i Aarsballe. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 13. JAN 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. JAN 2023 • 05:30

Huset i Odense kunne ikke sælges, og den femårige søn savner sin far.

 

Er der noget bøvl i ledelsen i Bornholms Politi? Den tanke har måske strejfet nogen i forbindelse med nyheden om, at chefpolitiinspektør Kim Voigt Munksgaard fratræder ved udgangen af denne måned efter kun fem måneder i stillingen.

Men nej. Politidirektør Martin Gravesen har kaldt det ganske udramatisk, og det bekræfter Kim Munksgaard selv:

– Det var fra starten et familieprojekt, hvor beslutningen var, at vi skulle flytte til Bornholm. Det glædede vi os til, siger Kim Munksgaard, der kom til Bornholm fra Fyns Politi den 1. september 2022.

– Vi satte vores hus i Odense til salg med det samme, men så ville skæbnen, at renteudviklingen og situationen på boligmarkedet, at vores hus ikke kunne sælges. Det er ellers et nyt og attraktivt hus, som normalt har en liggetid på tre-fire uger.

Familien først

– Jeg var derfor nødt til at lade familien blive hjemme, da huset var en udløsende faktor for flytningen. Så måtte vi lade tiden gå og se, om det løste sig.

Det viste sig imidlertid også, at Kim Munksgaards femårige søn savnede sin far, når han var på Bornholm fem dage om ugen og kun var hjemme i Odense i weekenden.

– Vi håbede, at det blev bedre, men det er kun blevet værre, og fagpersoner siger, at det er ikke godt. Vi har derfor taget en beslutning, som vi bare ikke kunne lade være med at træffe. Familien først og karrieren i anden række, siger Kim Munksgaard om beslutningen om at droppe planen om at flytte til Bornholm.

Politiskolen

– Jeg har været glad for min tid i Bornholms Politi, og jeg havde gerne fortsat. Denne situation er også blevet håndteret rigtig fint og med stor forståelse, hvilket jeg er meget taknemmelig for, siger den afgående chefpolitiinspektør, der har fået nyt job den 1. februar:

– Jeg starter i Rigspolitiet på politiskolen, hvor jeg skal være chef for politirekruttering. Der er nogle udfordringer med at nå de mål, vi skal overholde i forhold til merindtag på politiskolen. Vi har ikke så mange ansøgere, som vi har haft før, og rekrutteringsgrundlaget er ikke stærkt nok. Vi skal tænke nogle nye tanker, og det er jeg blevet sat i spidsen for. Det glæder jeg mig til.

Kim Munksgaards kommende arbejdsplads er i Brøndbyøster, hvor han vil pendle til dagligt.

– Det bliver bedre end at skulle være væk fem dage om ugen, siger han.

Dannie Rise fra Københavns Politi tiltræder den 1. februar stillingen som chefpolitiinspektør på Bornholm.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Timeprisproduktet, Det Frie Valg, er denne dag 67 procent billigere end kvartalsprisproduktet, Det Enkle Valg. Overvejer du at skifte, så tøv ikke med at ringe 56 90 00 00 og få en kvalificeret elsnak. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.14.

Bornholms energi og forsyning