Vikingeskattens forbandelse: Ny ungdomskrimi fra Vestermarie

NOTITS | VESTERMARIE | 23. MAJ 2022 • 19:30
NOTITS | VESTERMARIE
23. MAJ 2022 • 19:30

En ny ungdomskrimi skal sætte Vestermarie på landkortet.

Roar har fået lov at hjælpe det lokale museum med en arkæologisk udgravning lidt uden for byen Vestermarie, men en dag er den arkæologiske udgravningsplads tom - og mandskabet findes i en mystisk komalignende tilstand. Roar og hans tre søskende forsøger at opklare, hvad der ligger bag - og mysteriet trækker tråde langt tilbage til de nordiske guder og sagn - og en forbandet vikingeskat.

Sådan lyder et uddrag fra bagsiden af en ny ungdomskrimi, 'Vikingeskattens forbandelse - De fire fra Vestermarie'. Bogen er skrevet af forfatterparret Helga Stöving-Nielsen og David Pedersen, der bor med deres fire børn i netop Vestermarie.

– Vi var netop flyttet til Bornholm, og på museet kunne vi se en imponerende møntskat, som var fundet lige uden for Vestermarie, hvor vi havde købt hus. Straks fik vi en idé om at skrive en ungdomskrimi, som også kunne gøre vores fire børn mere interesserede i området og i lokalhistorien, siger David Pedersen i en pressemeddelelse fra forlaget Hakon Holm Publisihing, der udgiver bogen.

Parret gik i gang med skriveriet og snart formede der sig en historie, som trækker tråde tilbage til de nordiske guder - og som skildrer livet i en lille by, hvor alt og alle tilsyneladende ikke er, som man skulle tro, står der videre i pressemeddelelsen.

– Det at opmuntre unge og børn til at læse - eller læse en bog sammen med dem - har en høj prioritet hos os. Fordybelsen og samværet omkring bogen kan noget, som også bagefter kan give anledning til gode samtaler om skatte, fortidens mennesker og levevilkår. Vi har derfor skrevet bogen som en slags inspiration til vores børn, men også til alle andre nysgerrige unge læsere og deres familier. For historien og eventyret findes i de nære omgivelser. Også i Vestermarie, slutter Helga Stövring-Nielsen i pressemeddelelsen.

'Vikingeskattens forbandelse - De fire fra Vestermarie' er velegnet til børn og unge i alderen 10-14 år og udkommer fredag den 27. maj.