Projekt skal give børnene læselyst
Læselystprojektet havde ved en workshop i efteråret 2020 besøg af forfatter og illustrator Anna Margrethe Kjærgaard. Foto: Projekt Læselyst

LÆSELYST | RØNNE | GRATIS
22. AUG 2021 • 05:30
Holger Larsen
Journalist

Projekt skal give børnene læselyst

Rønne Bibliotek og Åvangsskolens fritidsordning, Åstedet, genoptager den 25. august projekt Læselyst, som har til formål at gøre læsning til et attraktivt tilvalg i børnenes fritid.

Projektet startede i august sidste år på baggrund af en bevilling på 200.000 kroner fra Kulturministeriets pulje for "læselyst". På grund af coronaen holdt man pause i foråret. Nu er man klar igen, og hver uge frem til november bliver der forskellige læselystaktiviteter med Åstedets SFO-børn.

"Gennem læsning, historiefortælling og leg er det vores ønske at åbne en verden, hvor fantasien får frit spil, universer kan udspille sig og horisonter udvides," skriver projektansvarlig, Lea Wolffbrandt, der er koordinator af børneområdet på Bornholms Folkebiblioteker, i en pressemeddelelse.

Indtil efterårsferien vil SFO'ens anden årgang lege med universet omkring bøgerne om Viljetyven og Nomerne skrevet af forfatter og illustrator Jan Kjær. Han kommer på besøg den 29. september.

"Jan Kjærs bøger om Nomerne er blandt de mest udlånte børnebøger på Bornholm – så det glæder vi os rigtigt meget til," skriver Lea Wolffbrandt.

Efter efterårsferien er det første årgang i SFO'en, der skal lege med historien om Bertram og Buller, skrevet af forfatter og illustrator Lotte Nybo. Børnene får besøg af forfatteren den 27. oktober.

Projekt Læselyst på Åstedet slutter den 17. november:

"Vores ønske er, at vores erfaringer kan komme videre ud til læselystaktiviteter rundt omkring på Bornholm. Ikke mindst, at det vil føre til ekstra læselyst hos børnene og hermed også i børnefamilierne," skriver Lea Wolffbrandt.Flere nyheder