Håber opsigelsen bliver trukket tilbage

Håber opsigelsen bliver trukket tilbage
Poul Forum Sørensen: Der er to trin tilbage. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 6. DEC 2022 • 16:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
6. DEC 2022 • 16:00

Det glæder formand Poul Forum Sørensen i Bornholms Træbådelaug, at flertallet i natur-, miljø- og planudvalget vil trække laugets bygning ud af Rønne Havns planlagte oplagsareal.


Det vækker forsigtig glæde hos Bornholms Træbådelaug, at et flertal i kommunens natur-, miljø- og planudvalg vil undtage laugets bygning på Rønne Havn fra havnens plan om at udvikle en del af Sydhavnen til nyt oplagsareal for offshore-industrien. Enhedslisten og Socialdemokratiet vil trække stregerne i en kommende lokalplan således, at det gamle værft ligger udenfor området.

– Det er jeg meget glad for at høre og læse, og jeg håber selvfølgelig, at Rønne Havn i sidste ende vil trække sin opsigelse tilbage, for det bliver en kæmpe mundfuld at flytte alt det, vi har, siger formand Poul Forum Sørensen i Bornholms Træbådelaug.

Derudover er det ikke lykkedes at finde et passenede sted at flytte hen, selvom kommunen har været behjælpelig, og Remisen på Rønne Havn har været nævnt, fortæller han.

– Det bliver så dyrt at flytte det hele, at vi simpelthen ikke har råd til det. Vi fik entreprenørfirma til at vurdere, hvor meget det ville koste at flytte og få bygget lidt om og så videre, og det løb op i tre-fire millioner kroner. Kommunen har ingen penge, og vi har ikke penge til det heller, siger Poul Forum Sørensen.

Det er kommunalbestyrelsen, der beslutter, hvordan grænserne i lokalplanen skal være, og selv hvis politikerne beslutter at undtage det gamle værft, er det ikke det samme som, at træbådelauget er reddet. Det kræver også, at opsigelsen af lejekontrakten bliver trukket tilbage.

– Der er to trin tilbage, siger Poul Forum Sørensen, som håber, at kommunalbestyrelsen følger udvalget, og at havnen efterfølgende trækker sin opsigelse tilbage.

– Det håber vi meget på.

Bornholms Træbådelaug ejer det gamle værft, der ligger på lejet grund ejet af Rønne Havn A/S.

Rønne Havn A/S har ingen kommentarer til sagen.