Ferietid er skoletid for over 100 børn

Ferietid er skoletid for over 100 børn
I uge 27 og 28 er der madskole på fem skoler og i Det Levende Køkken i Østermarie. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 29. JUN 2024 • 11:45
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
29. JUN 2024 • 11:45

Der er madskoler i sommerferiens to første uger.


Over 100 børn bruger en del af deres sommer på den skole, de ellers lige har fået ferie fra. Det er Bornholms 4H, der lokker børnene ind i skolekøkkener i Rønne, Nexø, Allinge og Hasle. Andre møder ind i Det Levende Køkken i Østermarie. Målet er, at børnene skal tage grydeskeen i egen hånd, dyrke madglæden og få nye venner.

Sammen med en gruppe frivillige instruktører bruger børnene fem dage i køkkenet, hvor de skal hakke, stege og bage samt føle, dufte og smage, fortæller Bornholms 4H.

I sommerferiens første uge er der madskole på Søndermarksskolen, Åvangsskolen, Paradisbakkeskolen, Kongeskærskolen og Svartingedal Skole samt i Det Levende Køkken, og ugen efter er der endnu en på Søndermarksskolen.

Bag madskolerne står børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000. Lokalt samarbejder Bornholms 4H med PAU-uddannelsen på Campus Bornholm om projektet "Madens pædagogik". De studerende får lagt madskoler ind i deres uddannelsesplan og får dermed praktisk viden og erfaring med, hvordan mad kan bruges som pædagogisk redskab.