Over 100 børn bruger en del af deres sommer på den skole, de ellers lige har fået ferie fra. Det er Bornholms 4H, der lokker børnene ind i skolekøkkener i Rønne, Nexø, Allinge og Hasle. Andre møder ind i Det Levende Køkken i Østermarie. Målet er, at børnene skal tage grydeskeen i egen hånd, dyrke madglæden og få nye venner.
Sammen med en gruppe frivillige instruktører bruger børnene fem dage i køkkenet, hvor de skal hakke, stege og bage samt føle, dufte og smage, fortæller Bornholms 4H.
I sommerferiens første uge er der madskole på Søndermarksskolen, Åvangsskolen, Paradisbakkeskolen, Kongeskærskolen og Svartingedal Skole samt i Det Levende Køkken, og ugen efter er der endnu en på Søndermarksskolen.
Bag madskolerne står børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000. Lokalt samarbejder Bornholms 4H med PAU-uddannelsen på Campus Bornholm om projektet "Madens pædagogik". De studerende får lagt madskoler ind i deres uddannelsesplan og får dermed praktisk viden og erfaring med, hvordan mad kan bruges som pædagogisk redskab.