'De øver og øver og vil så gerne vise det hele'

'De øver og øver og vil så gerne vise det hele'
Aslak Gärtner fortæller publikum, at næste forestilling er på en af de andre scener. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 29. MAJ 2023 • 12:25
NYHED | ABONNENT
29. MAJ 2023 • 12:25

For ottende år i træk var der cirkus i Soldagen i pinsen.

Det lyder jubelråb og klapsalver fra et sted inde i skoven her i Soldalen, og Tidendes udsendte, som just er ankommet, bevæger sig straks i retning af lyden, hvilket vil sige op ad en sti på en skråning fuld af træer og buske.

Men ak, snart føler han sig sig som en laks, der stædigt bevæger sig mod strømmen, som nu – bestående af pubikummer – bevæger sig ned ad skråningen med kurs mod de øvrige scener og Soldalens bebyggelse, hvor den står på kage, vafler, æblemost og falafel, hvis man er til dét. Ud over naturligvis de øvrige cirkusforestilliger, som finder sted denne søndag, hvor der i øvrigt lørdag aften ydermere har været både dj og åben bar.

Ja, det er et unikt sted, Soldalen, som ligger og putter sig i det bløde landskab i Olsker og kunne være groet direkte ud af Astrid Lindgrens univers, og som altså igen i år bød inden for til cirkusfestival i pinsen.

Både pinselørdag og pinsedag var der således foreforstillinger, men Tidende er altså landet midt imellem dem.

På vej tilbage ned ad skråningen med uforrettet sag i forhold til at opleve lidt cirkus, som jo for lidt siden udløste både begejstrede tilråb og klapsalver, bliver det dog til en lille lynanmeldelse fra to publikummer, som går og snakker sammen.

– Teknisk set var det en flot forestilling, siger en mand, som bevæger sig ned ad sammen med en kvinde således, men fortsætter:

– Det var bare ikke så underholdende.

– Nej, svarer kvinden ham.

– De øver og øver og vil så gerne vise det hele.

– Men sidste år var der nogle gode forestillinger, siger manden.

— Ja, men de var for lange, mener kvinden.

Det er gået fint

Således altså om ikke folkets stemme, så dog to stemmer fra folket, men skal vi ikke bare regne med, at begejstringen har været mere udtalt blandt nogle af de andre publikummer?


Det er ottende år, Aslak Gärtner sammen med Melanie Hagedorn har arrangeret cirkusfestival. Foto: Torben Østergaard Møller

Dem er der mange af her søndag, men Aslak Gärtner, som står for cirkusfestivalen, fortæller dog, at der traditionen tro var endnu flere om lørdagen.

– Sådan er det altid, siger han og fortsætter:

– Men det er gået fint, og det er jo ottende gang, vi laver festivalen, så vi har en del erfaring efterhånden. Lørdag havde vi nok mellem 450 og 500 besøgende, så alt i alt kommer vi nok til at lande på omkring 900 besøgende hen over weekenden.

Året har budt på fire forskellige forestillinger begge de to dage, hvoraf to af forestillingerne er blevet opført to gange hver af dagene, som i øvrigt har budt på ens program med artister fra Holland, Frankrig, Tyskland, Portugal – og Odense, fortæller Aslak Gärtner.