Åben parkdag i Olsker

Åben parkdag i Olsker
Lørdag kan man høre mere om billedhugger Ole Christensen, kunsten og naturen ved åben parkdag i Skulpturparken i Olsker. Foto: Michael Stoltze
NOTITS | 10. MAJ 2024 • 18:45
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
10. MAJ 2024 • 18:45

Bestyrelsen bag Ole Christensens Skulpturpark indbyder til en åben parkdag lørdag den 11. maj klokken 14-16 i parken på Stenløsevej 7 i Olsker.

– Vi prøver hvert år at afholde parkdagen, når de vilde kirsebærtræer, som Bornholm er så rig på, blomstrer, fortæller Michael Stoltze, formand for Foreningen Skulpturparken i Olsker.

– Foreningen er dannet med det formål at bevare det unikke sted, som Ole Christensen etablerede i landskabet omkring hans og hustruen Karins hjem. Når skulpturerne i granit, marmor, kalksten og klæbersten kom hjem efter at have været udstillet ovre, fik de sig en plads blandt naturens øvrige vækster. Det blev med tiden til en enestående skulpturpark i samspil med stedets smukke natur.

En række af skulpturerne ejes nu af Bornholms Kunstmuseum, mens resten stadig er i familiens eje.

Skulpturparken i Olsker har via Højlyngsstien adgang for gående og cyklende både fra Rønnevej i Olsker og fra Stenløsevej. Det er ikke tilladt at køre ind til skulpturparken i bil, så man må parkere i vejkanterne på Rønnevej eller Stenløsevej og gå de 400-500 meter ind til parken. Dårligt gående kan dog på parkdagen køre ind til skulpturparken og parkere på anviste pladser.