Weinstein nægter sig skyldig i nye anklager i New York

18. SEP 2024 • 23:03UDLAND

- Ikke skyldig, lød det onsdag fra den nyligt opererede Weinstein, der på ny anklages for seksualforbrydelser.

Den tidligere filmproducent Harvey Weinstein nægter sig skyldig i nye anklager om seksualforbrydelser, han skal have begået.

Sådan lød det fra amerikaneren onsdag til et retsmøde ved retten i New York.

Retsmødet finder sted, knap fem måneder efter at en appeldomstol i april konkluderede, at Weinstein ikke havde fået en retfærdig retssag, da han i 2020 blev fundet skyldig i voldtægtsanklager.

Distriktsanklageren på Manhattan har derfor været ved at forberede en ny sag mod Weinstein.

- Ikke skyldig, sagde den 72-årige Weinstein onsdag i retten.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP er det endnu ikke blevet offentliggjort, præcis hvad den tidligere producer anklages for.

Det fremgår dog, at han er sigtet for at have begået seksualforbrydelser.

Ifølge AP drejer det sig altså om anklager, som ikke var del af sagen fra 2020.

Under onsdagens retsmøde gjorde anklagerne det dog klart, at de vil anmode dommeren, Curtis Farber, om, at det nye anklageskrift bliver en del af den oprindelige sag.

Harvey Weinstein fik i sidste uge foretaget en akut hjerteoperation.

I retten sad han derfor i kørestol, og han var iført et mørkt jakkesæt og et blåt slips. Hans højre hånd var i forbinding.

Weinstein blev i 2020 på Manhattan i New York City fundet skyldig i voldtægtsanklager. På trods af omstødelsen af dommen er han forblevet fængslet, fordi han er dømt i en anden voldtægtssag i Californien.

I den sag fik han 16 års fængsel.

Weinstein har også tidligere nægtet at have begået seksuelle overgreb. Der har i alle tilfælde været samtykke fra de pågældende kvinder, hævder han.

Det næste retsmøde i sagen skal finde sted 12. november. Hvis de nye anklager bliver tilføjet den gamle sag, er det dog ifølge anklagerne mere realistisk, at sagen først er klar til januar næste år.

Weinsteins forsvarsadvokat, Arthur Aidala, sagde onsdag, at Weinstein ønsker at blive stillet for retten "så hurtigt som overhovedet muligt".

Aidala sagde også, at det i hans øjne er uretfærdigt, at anklagemyndigheden vil føje yderligere anklager til den tidligere sag, efter at dommen fra 2020 blev omstødt.

I årtier var Harvey Weinstein en af de mest magtfulde producere i den amerikanske filmindustri.

Han er blevet anklaget for overgreb af en lang række kvinder, siden #MeToo-bevægelsen begyndte at rulle i efteråret 2017.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT