USA tilbageholder fortsat levering af bomber til Israel

27. JUN 2024 • 04:41UDLAND

USA satte tilbage i maj en levering af bomber til Israel på pause. Tilbageholdelsen opretholdes, lyder det.

USA fortsætter med at tilbageholde en våbenleverance til Israel.

Det har USA's nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, oplyst ved et møde med den israelske forsvarsminister, Yoav Gallant, denne uge.

Det siger en amerikansk embedsmænd onsdag lokal tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det drejer sig om en amerikansk levering af bomber, som i maj blev sat på pause, fordi der var bekymring om, hvorvidt bomberne ville blive brugt under en israelsk invasion af Rafah i det sydlige Gazastriben.

Embedsmanden siger, at USA og Israel fortsat er i dialog om leverancen af bomber.

USA vil fortsat sende andre våben til Israel, imens det kæmper mod Hamas i Gazastriben og står over for Hizbollah-bevægelsen i Libanon, hvor konflikten er eskaleret.

Under sit besøg i USA advarede Yoav Gallant om, at Israel kunne bringe Libanon "tilbage til stenalderen" i enhver krig mod den iranstøttede Hizbollah-bevægelse.

Dog lagde han vægt på, at Israel foretrækker, at USA søger en diplomatisk løsning.

Yoav Gallant og embedsmænd fra den amerikanske regering har søgt at løsne op for spændingerne, efter at den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, for nylig påstod, at USA tilbageholder våben til Israel.

Det har fået Joe Bidens rådgivere til at udtrykke skuffelse og forvirring over den israelske leders udtalelser.

USA har ganske rigtigt sat en leverance af bomber på pause, men der sendes stadig våben for milliarder af dollar til Israel.

Embedsmanden erkendte, at der har været "flaskehalse" i nogle våbenleverancer til Israel, men tilskrev dette til et "komplekst bureaukratisk system" for godkendelse af militær støtte - ikke en bevidst forsinkelse.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

29. JUN 2024 • 23:38SPORT
Thomas Delaney: Den er meget tung