USA fastslår Ukraines ret til at skyde igen

21. JUN 2024 • 10:44UDLAND

USA: Evnen til at være i stand til at svare igen er det centrale - også over Ruslands grænse.

Ukraine kan anvende våben, som det har modtaget af USA, til at ramme russiske styrker, som angriber dem - også hvis angrebene sker fra Rusland, hedder det i en erklæring fra Pentagon.

I sidste måned kom den samme melding fra præsident Joe Biden, som også sagde, at ukrainerne kunne bruge våbnene til at ramme mål i Rusland. Men amerikanske embedsmænd sagde efterfølgende, at Bidens udmelding kun gjaldt russiske stillinger nær grænsen til den østlige ukrainske Kharkiv-region.

Men talsmanden for Pentagon, general Patrick Ryder, siger til journalister, at der ikke er sket nogen ændring af den politiske linje: Ukraines brug af våben er ikke begrænset til russiske styrker tæt på Kharkiv.

- Evnen til at være i stand til at svare igen, når man bliver beskudt, er det centrale i denne politik … når vi ser russiske styrker skyde over grænsen, så gælder det, at Ukraine skal kunne skyde tilbage på disse landstyrker med ammunition fra USA, siger Ryder.

- Det er selvforsvar, så det er på den måde meningsfuldt for dem, at de er i stand til det, tilføjer den amerikanske general, som bekræfter udtalelser fra Bides nationale sikkerhedsrådgiver tidligere denne uge.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU