Ukraine melder om to sårede efter luftangreb på Kyiv

11. DEC 2023 • 06:53UDLAND

Ukraines luftforsvar oplyser, at otte droner affyret fra Rusland er skudt ned over Kyiv tidligt mandag morgen.

Ukraine oplyser, at det tidligt mandag morgen har nedskudt missiler affyret fra Rusland med kurs mod Kyiv.

Mindst fire personer meldes såret.

Ukraines luftforsvarssystemer har ødelagt otte ballistiske missiler affyret fra Rusland omkring klokken 04 lokal tid, lyder det fra det ukrainske luftvåben på beskedtjenesten Telegram.

Reuters har ikke været i stand til uafhængigt at bekræfte detaljerne om de russiske affyringer. Vidner har dog sagt til nyhedsbureauet, at de har hørt eksplosioner i Kyiv på det tidspunkt.

Rusland har ikke umiddelbart kommenteret meldingerne.

Rusland har i krigen i Ukraine, der snart har varet i 22 måneder, mest brugt iranskfremstillede Shahed-droner eller krydsermissiler til angreb på Ukraine. Det er våben, der drives frem af jetmotorer, og som kan affyres fra jorden, luften eller til søs og flyver i lav højde.

Ballistiske missiler buer opad, før de falder ned mod deres mål.

Fire personer har modtaget lægebehandling i distriktet Darnytskyj, der ligger i den sydøstlige del af Kyiv. Det oplyser Vitalij Klytjko, der er borgmester i den ukrainske hovedstad.

En 21-årig mand er blevet såret af granatsplinter på den nedre del af hans krop, mens tre kvinder har fået akutte stressreaktioner.

Der blev også sendt redningsmandskab til distriktet Holosijivsky, hvor en brand hurtigt blev slukket. Branden var opstået, da en del af et missil faldt ned på taget af en beboelsesbygning, oplyser Klytjko.

Ukraines luftforsvar siger, at alle missilerne er blevet skudt ned. Samtidig har luftforsvarssystemer skudt 18 Shahed-droner ned i den sydlige del af landet.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU