Putin: Vi har næsten 700.000 soldater i Ukraine

14. JUN 2024 • 20:28UDLAND

Ruslands præsident siger, at det er nødvendigt at få frontlinje tættere på Kharkiv for at afvise terrorangreb.

I en tale fredag aften siger præsident Vladimir Putin, at Rusland har indsat næsten 700.000 soldater i Ukraine.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Han siger samtidig i sin tv-transmitterede tale, at Rusland er nødt til at skubbe sin frontlinje nærmere den ukrainske millionby Kharkiv for at mindske antallet af "terrorangreb" mod den russiske by Belgorod.

- I zonen for vores særlige militære operation er der næsten 700.000, siger han i forbindelse med en heltedekorering af soldater, der har deltaget i offensiven i Ukraine.

I december på sin årlige pressekonference opgav han antallet af soldater i Ukraine til 617.000. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Rusland indledte i maj et større landangreb i den nordøstlige region Kharkiv.

Den russiske regering taler næsten aldrig om antallet af døde soldater i Ukraine. Sidst, der var et officielt tal, var i september 2022. Da hed det, at 5937 russere var døde.

Men uafhængige vestlige analytikere og efterretningstjenester anslår, at i titusindvis af russiske soldater er dræbt i Ukraine.

Putin fremlagde tidligere på dagen et forslag til en fredsplan. Til gengæld for at stoppe krigen i Ukraine kræver Rusland, at fire ukrainske regioner skal være en del af Rusland. Samtidig må Ukraine aldrig blive medlem af Nato.

Det er straks blevet fejet af bordet af Ukraine og dets vestlige allierede.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU