Putin indlemmer ny Wagner-boss under det russiske forsvar

29. SEP 2023 • 08:52UDLAND

Andrej Trosjev, som var med til at grundlægge Wagner-gruppen, er blevet ansat i Ruslands forsvarsministerium.

Andrej Trosjev, en central figur igennem lejehæren Wagners historie og den nuværende administrerende direktør for gruppen, har fået en plads i det officielle russiske forsvar.

Det siger Dmitrij Peskov, Kremls talsmand, efter at Trosjev torsdag mødtes med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Nyheden er blevet bragt via det statslige russiske nyhedsbureau RIA, skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Trosjev var ifølge Peskov med til at grundlægge Wagner-gruppen, som ud over at have spillet en enorm rolle i krigen i Ukraine også har været aktiv på det afrikanske kontinent. Lejehæren er blevet beskyldt for alvorlige brud på menneskerettighederne.

Men fremover skal Andrej Trosjev altså stå i spidsen for Ruslands frivillige styrker i krigen i Ukraine.

Trosjev blev i juli udpeget af Putin som en af dem, som han ønskede skulle tage over som chef for Wagner-gruppen, efter tidligere leder Jevgenij Prigozjins kortlevede oprør mod den militære ledelse i Moskva i juni.

Ifølge EU er Trosjev tidligere stabschef i Wagner-gruppen. Han er også pensioneret oberst og deltog i Afghanistan-krigen og i den anden krig i Tjetjenien. Trosjev har også været agent i det russiske indenrigsministerium.

I et opslag på Dmitrij Peskovs profil på beskedtjenesten Telegram omtaler talsmanden Trosjev som Wagner-gruppens "administrerende direktør".

Her skriver Peskov, at Putin og Trosjev torsdag mødtes for at drøfte, hvordan man bedst kunne gøre brug af bataljoner af frivillige soldater i Ukraine.

Wagner-lederen Jevgenij Prigozjin mistede livet ved et flystyrt i august. Prigozjin døde sammen med ni andre ved flyulykken, som skete under stadigt uopklarede omstændigheder.

Rusland har oplyst til den brasilianske myndighed for efterforskning af fly, Cenipa, at det ikke har i sinde at indlede en efterforskning af flystyrtet.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU