OVERBLIK: Betjents drab i 2021 vendte vreden mod Londons politi

7. FEB 2023 • 15:44UDLAND

Londons politi fik kritik efter drabet på 33-årige Sarah Everard. Tirsdag er der faldet dom i ny voldsom sag.

48-årige David Carrick, der er tidligere betjent ved Londons Politi, er tirsdag blevet dømt til at afsone mindst 30 år i fængsel efter at have voldtaget flere kvinder i løbet af næsten to årtier.

Det skriver det britiske medie BBC.

Men det er langtfra den første voldsomme sag, der rammer Londons politistyrke, Metropolitan Police (Met). Vrede og mistillid til Met er nemlig steget siden drabet på London-borgeren Sarah Everard i 2021.

Her kan du blive klogere på drabet, der vendte folkets vrede mod politiet:

* Betjenten Wayne Couzens, der tjente i samme enhed som Carrick, blev tiltalt og dømt for at have dræbt den 33-årige Sarah Everard, da hun gik hjem i det sydlige London i marts 2021 under coronapandemien.

* Efter at have besøgt en ven i Clapham Common i det sydlige London blev hun lagt i håndjern og kidnappet af Wayne Couzens, som voldtog og kvalte hende.

* Couzens, der afsoner en fængselsdom på livstid, hævdede, at hun havde brudt corona-retningslinjerne.

* Både i sagen om Wayne Couzens og David Carrick blev politiets kontrolprocedurer, der kunne have afsløret deres forbrydelser, fundet mangelfulde.

* Der er lavet to officielle rapporter, der konkluderer, at de udførte baggrundstjek var lemfældige, og at der herskede en kultur af straffrihed blandt politiet.

* Siden Carricks og Couzens forbrydelser blev afsløret, er en række andre sager, der involverer politibetjente, også kommet frem i lyset.

* Den britiske indenrigsminister, Suella Braverman, har efter Carricks sag forlangt, at politiet skal gøre det bedre. Hun mener, at politistyrkerne skal styrke kontrollen, så sager som disse bliver fortid.

* Met, der er Storbritanniens største politistyrke, har undskyldt for ikke at handle på de tidligere anklager, der er rejst mod Carrick.

Kilde: AFP.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU