Noam Chomsky udskrevet fra hospital efter rygter om hans død

19. JUN 2024 • 02:50UDLAND

Noam Chomsky er blevet udskrevet fra hospitalet, efter at der var begyndt at svirre rygter om hans død.

Den amerikanske forfatter og professor i lingvistik Noam Chomsky er blevet udskrevet fra Albert Einstein Hospitalet i den brasilianske storby São Paulo.

Det oplyser hospitalet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 95-årige professor blev for nylig indlagt på hospitalet i forbindelse med et slagtilfælde, han fik for omtrent et år siden.

Det skete, efter at han begyndte at få problemer med at tale og bevæge højre side af sin krop.

Flere steder på sociale medier og i visse medier var der begyndt at svirre rygter om, at forfatteren skulle være gået bort tirsdag aften dansk tid.

Men det afviste hans hustru, Valeria Wasserman, i en e-mail til AFP.

- Det er ikke sandt. Han er ved godt helbred, skrev Wasserman.

De to bor sammen i São Paulo.

Noam Chomsky blev kendt i 1950'erne med den revolutionære teori om, at evnen til at skabe sammenhængende sprog var medfødt.

Han har blandet sig i den offentlige debat om både rettigheder for lønmodtagere og miljøbeskyttelse, men er nok bedst kendt for sin kritik af amerikansk udenrigspolitik.

I utallige bøger, artikler og foredrag har han kritiseret regeringen og store virksomheder for hensynsløst at støtte eller fjerne regeringer, hvis de kom på tværs af USA's interesser, og han har kaldt USA for en slyngelstat.

I 1968 tiltrak Noam Chomsky sig offentlig opmærksomhed, da han udtrykte sin store modstand mod det amerikanske engagement i Vietnamkrigen.

Systemkritikeren har været anholdt adskillige gange for sin antikrigs-aktivisme, og den tidligere amerikanske præsident Richard Nixon satte sågar Noam Chomsky på sin "fjendeliste".

Noam Chomsky blev født i Philadelphia i den amerikanske delstat Pennsylvania og er søn af jødiske migranter. Hans far havde ukrainsk baggrund, mens hans mor var fra det nuværende Belarus.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU