Mistænkt bag formodet attentatforsøg havde ikke direkte udsyn til Trump

16. SEP 2024 • 23:49UDLAND

Den 58-årige mand, der søndag blev anholdt for et formodet attentatforsøg mod Donald Trump, afgav ingen skud.

Den 58-årige mand, der søndag blev anholdt for et formodet attentatforsøg mod Donald Trump, havde ikke direkte udsyn til den tidligere præsident, da agenter fra Secret Service opdagede manden på Trumps golfbane i West Palm Beach i Florida.

Det fortæller den fungerende chef for Secret Service, Ronald Rowe Jr., på et pressemøde mandag ifølge CNN.

Han fortæller, at en agent omgående trak sit våben og affyrede det, da han opdagede, at en person med en riffel befandt sig på den anden side af golfbanens hegn.

- Personen, som ikke havde en sigtelinje til den tidligere præsident, flygtede fra stedet. Han affyrede ikke nogen skud mod vores agenter, tilføjer Rowe.

På pressemødet deltog foruden den fungerende chef for Secret Service også repræsentanter fra FBI, USA's justitsministerium og det lokale politi i West Palm Beach.

Tidligere har flere amerikanske medier herunder CBS News beskrevet, at den mistænkte, Ryan Routh, har været anklaget for en række mindre forseelser.

Han er blandt andet flygtet fra en trafikulykke og har gjort modstand mod anholdelse, fremgår det af hans straffeattest.

På pressemødet mandag fortæller Jeffrey Veltri, der er repræsentant for FBI, at man i 2019 modtog et tip om, at Ryan Routh ulovligt var i besiddelse af et våben.

- FBI videregav den information til de lokale myndigheder i Honolulu, siger han.

Den mistænkte har boet det meste af sit liv i den amerikanske delstat Hawaii.

Mobildata viser ifølge BBC, at Routh befandt sig i nærheden af Trumps golfbane i omkring 12 timer, før han blev opdaget af agenter fra Secret Service.

Efterforskere fra FBI er i øjeblikket i gang med at gennemse materiale fra overvågningskameraer i området.

Ifølge den fungerende chef for Secret Service var Trumps besøg på golfbanen ikke planlagt på forhånd og fremgik derfor heller ikke af ekspræsidentens program.

Direkte adspurgt, om noget tyder på, at Routh vidste, at Trump ville være på golfbanen, svarer den fungerende chef:

- Baseret på den viden jeg har nu - og det er jo en aktiv efterforskning - har jeg ingen oplysninger om det.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT