Mindst syv dræbt af vejsidebombe i Afghanistan

6. DEC 2022 • 10:00UDLAND

Bombe blev bragt til eksplosion, da en bus med oliearbejdere kørte forbi den i den nordlige Balkh-provins.

Mindst syv mennesker blev tirsdag dræbt, da en vejsidebombe eksploderede da en bus kørte forbi den i det nordlige Afghanistan, oplyser det afghanske politi i Kabul.

- I morges blev mindst syv mennesker dræbt, da en bombe blev bragt til eksplosion, idet en bus med oliearbejdere kørte forbi den i Balkh-provinsen, siger politiets talsmand i provinsen, Mohammad Asif Wazeri ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bussen tilhørte olieraffinaderiet i Hairatan, hedder det.

- Seks personer blev såret.

Politiet har igangsat en efterforskning i håb om at finde dem, der står bag angrebet. Der blev ikke umiddelbart oplyst flere detaljer fra myndighedernes side.

Balkh-provinsen har en af Afghanistans vigtigste "tørhavne" i Hairatan med en indlandsterminal, som er center for omladning af fragt, og som er forbundet med Centralasien med veje eller jernbane. Den ligger nær grænsen til Uzbekistan.

Vejsidebomben menes at have været skjult i en bil, som stod parkeret i vejsiden, og som blev sprængt i luften, da bussen passerede. Det er ikke klart, hvem der sår bag angrebet.

Der har været dusinvis af angreb og eksplosioner mod civile, siden Taliban kom til magten i Kabul igen i august sidste år.

Islamisk stat har taget skylden for de fleste af angrebene. I september blev mindst 54 mennesker - heriblandt 51 piger og unge kvinder - dræbt, da en selvmordsbomber detonerede sprængstoffer i en universitetsbygning i Kabul.

Bygningen var fyldt med hundredvis af studerende, som skulle til optagelsesprøve på universitetet.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU