Mand dør efter at have sat ild til sig selv ved Israels ambassade

27. FEB 2024 • 04:58UDLAND

En ansat i det amerikanske luftvåben er død, efter at han søndag satte ild til sig selv i Washington D.C.

Den mand, der søndag satte ild til sig selv foran den israelske ambassade i Washington D.C. i USA, er død. Han var ansat i det amerikanske luftvåben.

Det oplyser militæret og det lokale politi mandag amerikansk tid.

Den 25-årige Aaron Bushnell, der var cyberforsvarsspecialist ved den 531. Eskadron til Efterretningsstøtte i luftvåbnet, døde af de skader, han pådrog sig i hændelsen.

Bushnell satte tilsyneladende ild til sig selv i protest mod krigen i Gaza.

- Når en tragedie som denne finder tid, mærker alle medlemmer af luftvåbnet det, siger oberst i luftvåbnet Celina Noyes i en udtalelse.

- Vi tilbyder vores dybeste sympati til familie og venner til Bushnell. Vores tanker og bønner er med dem, og vi beder om, at I respekterer deres privatliv i denne svære tid.

Lee Lepe, der er talsperson for politiet i Washington i D.C., har bekræftet dødsfaldet.

Pentagon omtaler dødsfaldet som en tragisk hændelse og siger, at forsvarsminister Lloyd Austin følger situationen.

Bushnell blev til at starte med indlagt i kritisk tilstand, efter at betjente fra Secret Service havde slukket branden søndag.

Han var iført drejlstøj, som er det tøj, soldater bruger til civilt arbejde, og sendte hændelsen ud på internettet.

- Jeg vil ikke længere være medskyldig i folkedrab, sagde manden, inden han overhældte sig selv med en klar væske og satte ild til sig selv.

Han skal ifølge en video, som Reuters har set, også have råbt "Befri Palæstina".

- Vi udtrykker vores dybfølte kondolencer og fulde solidaritet med familie og venner til den amerikanske pilot Aaron Bushnell, der udødeliggjorde sit navn som en forsvarer af menneskelige værdier og den vanskelige situation for det palæstinensiske folk, som undertrykkes af den amerikanske regering og dens uretfærdige politi, siger den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas i et opslag på beskedtjenesten Telegram.

Hændelsen er sket, mens der er propalæstinensiske og proisraelske demonstrationer over hele USA, efter at Hamas 7. oktober angreb Israel.

Israel har efterfølgende gennemført voldsomme angreb i Gaza, der ifølge tal fra det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza har kostet næsten 30.000 personer livet.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU