Jordskælv koster mindst tre menneskeliv i Iran lørdag

29. JAN 2023 • 08:33UDLAND

Over 800 er kommet til skade i det andet jordskælv på kort tid i det nordvestlige Iran. Mindst tre er døde.

Mindst tre personer er omkommet, mens 816 er kommet til skade i forbindelse med et jordskælv, der ramte det nordvestlige Iran lørdag aften.

Det skriver iransk statsmedier ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Skælvet, der ramte klokken 21.44 lokal tid i regionen Vest Aserbajdsjan, havde en beregnet styrke på 5,9.

Først lød det fra myndighedskilder, at 580 var kommet til skade, og at to havde mistet livet, men tidligt søndag dansk tid er tallene opjusteret til 816 tilskadekomne og tre dræbte.

Irans indenrigsminister, Ahmad Vahidi, er rejst til byen Khoy for at kunne følge situationen nøje, skriver AFP.

Redningshold er sendt til den vestlige del af landet, og hospitaler er i beredskabstilstand.

En redningsmedarbejder har oplyst til statsligt tv, at det sner i nogle af de ramte områder, og at nogle steder er uden strøm.

Lørdagens jordskælv kommer, kort tid efter at mindst 120 mennesker blev kvæstet i et andet skælv. Det ramte regionen i sidste uge.

Flere alvorlige jordskælv har ramt Iran de seneste par år. Det skyldes landets geografiske placering mellem flere tektoniske plader. Dermed oplever landet ofte seismisk aktivitet.

I februar 2020 ramte et jordskælv med en beregnet styrke på 5,7 på den anden side af grænsen til Tyrkiet. Her mistede ni personer livet.

Irans dødeligste registrerede jordskælv ramte i 1990. 40.000 personer i den nordlige del af landet omkom, 300.000 blev kvæstet, og en halv million mennesker mistede deres hjem.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

17. APR 2024 • 09:59UDLAND
Ørkenbyen Dubai drukner i regn

SENESTE RITZAU