For første gang er en transperson blevet henrettet i USA

4. JAN 2023 • 10:38UDLAND

Amber McLaughlin, som var dømt for drabet på sin kvindelige ekskæreste i 2003, fik dødelig indsprøjtning.

I den amerikanske delstat Missouri er en transperson - den 49-årige Amber McLaughlin - blevet henrettet. Det skete sent tirsdag amerikansk tid. Hun er den første transperson, som er blevet henrettet i USA.

McLaughlin var dømt for drabet på sin kvindelige ekskæreste i 2003. Drabet blev udført med en køkkenkniv i en forstad til St. Louis i Missouri.

Under sit fængselsophold skiftede McLaughlin køn til kvinde.

Hun blev henrettet med en dødelig indsprøjtning i et fængselscenter i byen Bonne Terre, rapporterer den lokale tv-station Fox2now.

McLaughlin stalkede før drabet sit offer, og ekskæresten - Beverly Guenther - anmodede om polititilhold.

På dagen, hvor drabet skete, ventede McLaughlin ved Guenthers arbejde. McLaughlin voldtog og dræbte herefter Guenther med flere knivstik og smed hendes lig i Mississippi-floden.

En jury kendte i 2006 McLaughlin skyldig, men den kunne ikke nå til enighed om, hvad straffen skulle være. Retssagens dommer besluttede derfor på egen hånd at afsige dødsstraf. Det er tilladt for dommere i Missouri og Indiana.

McLaughlins forsvarere plæderede for, at straffen burde ændres til fængsel på livstid. De pointerede også, at McLaughlin havde haft en hård barndom og led af mentale problemer. I et brev til Missouris guvernør skriver de, at McLaughlins adoptivfar plejede at slå hende og bruge strømpistol mod hende.

- Samtidig med det forfærdelige misbrug havde hun det også svært med sin egen identitet, skriver advokaterne med henvisning til hendes kønsskifte.

Missouris republikanske guvernør, Mike Parson, har ikke omstødt en dødsstraf, siden han indtog guvernørposten i 2018.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU