28 for tidligt fødte spædbørn er evakueret fra Gaza til Egypten

20. NOV 2023 • 18:19UDLAND

Gruppe af spædbørn er mandag blevet evakueret fra hospital, som af WHO er blevet beskrevet som en "dødszone".

Den første gruppe af for tidligt fødte spædbørn, som er blevet evakueret fra et hospital i Gaza, er mandag blevet bragt til Egypten.

Det viser livebilleder fra Rafah-grænseovergangen til Egypten på den egyptiske tv-kanal Al Qahera. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I alt er 28 ankommet sikkert til Egypten, oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Imens er tre blevet tilbage i det sydlige Gaza for at modtage yderligere behandling.

Børnene blev søndag hentet ud fra al-Shifa-hospitalet, som er det største hospital i Gaza. Hospitalet ligger i den nordlige del af Gazastriben.

De blev søndag bragt til Rafah i den sydlige del af området, så deres tilstand kunne stabiliseres, inden de skulle videre til Egypten.

Herfra er det planen, at de skal videre til Egyptens hovedstad, Kairo, eller det nordlige Sinai, rapporterer Al Qahera.

Mandag aften oplyser WHO ifølge Reuters, at 12 af de for tidligt fødte børn er bragt til Kairo med fly.

Lederen af den neonatale afdeling på hospitalet i Rafah siger, at børnene var i en "katastrofal tilstand", da de ankom.

- Nogle led af fejlernæring, andre af dehydrering og nogle af lave temperaturer, siger lægen Mohammad Salama ifølge Reuters.

- Vi har arbejdet på at bringe dem i en stabil tilstand i løbet af 24 timer.

På al-Shifa-hospitalet har flere spædbørn mistet livet. Hospitalets mulighed for at yde hjælp til børnene er blevet kraftigt forværret af manglende brændstof og deraf følgende strømafbrydelser, skriver Reuters.

WHO har tidligere oplyst, at børnene ikke ledsages af deres familiemedlemmer, da det har ikke været muligt for de palæstinensiske myndigheder at finde dem.

Israelske soldater gik onsdag ind i hospitalet som led i en større aktion.

Israelske angreb og aktioner ved og i hospitaler i Gaza har været genstand for store diskussioner internationalt de seneste uger.

Israel hævder, at hospitaler i høj grad bruges af den militante palæstinensiske bevægelse Hamas til militære formål, hvilket Hamas afviser.

WHO beskrev al-Shifa-hospitalet som en "dødszone" efter et besøg lørdag.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU