14-årig pige er blandt tre dræbte i hollandske skyderier

28. SEP 2023 • 20:36UDLAND

En 14-årig pige er omkommet efter at være blevet skudt i Rotterdam, siger politiet. Dermed er i alt tre døde.

En studerende mistænkes for torsdag at have dræbt en 14-årig pige, hendes 39-årige mor og en 46-årig mandlig lærer i Rotterdam.

Det oplyser hollandsk politi torsdag aften.

Det er en 32-årig mand fra Rotterdam, der mistænkes for at stå bag de tre drab i to forskellige skyderier i den hollandske havneby.

Det ene af torsdagens skyderier fandt sted nær den mistænktes eget hjem.

Her skal han have skudt og dræbt sin 39-årige nabo og hendes 14-årige datter. Begge er torsdag aften omkommet af deres kvæstelser.

Umiddelbart efter skal den mistænkte have stået bag et skyderi på Erasmus University Medical Center, der er et stort universitetshospital.

Den mistænkte, der selv var studerende på universitetshospitalet, menes her at have skudt og dræbt en 46-årig underviser.

Politiet oplyser torsdag aften, at det endnu ikke står klart, hvad motivet bag skyderierne er. Politiet mener, at manden handlede alene.

Rotterdams borgmester, Ahmed Aboutaleb, har udtalt sig om sagen.

- Vi er chokerede over denne forfærdelige hændelse. Der blev affyret skud to forskellige stede i byen. Mange mennesker har været vidne til det. Følelserne i byen er stærkt. Jeg sender mine kondolencer til ofrene, siger han.

Den formodede gerningsmand blev anholdt torsdag klokken 16.20.

Umiddelbart før anholdelsen var han blevet beskrevet af politiet.

- Gerningsmanden er muligvis på motorcykel. Han bærer kamptøj, er høj, har sort hår, er midt i 20'erne, har en rygsæk og høretelefoner og bærer et håndvåben. Ring 112, hvis du ser ham, lød det på det sociale medie X.

Manden var i forvejen kendt af politiet og blev i 2021 dømt for dyremishandling. Det oplyser Hugo Hillenaar, chefanklager i Rotterdam.

Manden mistænkes for at have påsat brande både på universitetshospitalet og i boligen. De meldes torsdag aften som værende under kontrol.

Flere personer på Erasmus University Medical Center - herunder læger og patienter - blev evakueret umiddelbart efter skyderiet. En video derfra viser flere personer komme ud fra stedet med hænderne over hovedet.

Rotterdam er Hollands næststørste by og har Europas travleste havn.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU