Viborg-anfører er klar til West Ham: Vi er ikke turister

18. AUG 2022 • 07:00SPORT

Jeppe Grønning forlanger fuld koncentration, når Viborg skal kæmpe for at overraske fysisk stærke West Ham.

Der venter en stor oplevelse for superligaspillerne i Viborg FF, når de torsdag aften løber på banen til en Conference League-playoffkamp på Det Olympiske Stadion i London, hvor Premier League-klubben West Ham holder til.

Viborg er stærkt undertippet, men spillerne kommer ikke til London for at være benovede turister, der tager selfies. De kommer for at gå all-in i jagten på at lave en stor overraskelse og sikre en lukrativ plads i et europæisk gruppespil. Det slår Viborg-anfører Jeppe Grønning fast.

- Vi tager det som en kæmpe oplevelse, men vi kommer ikke bare som turister. Vi vil give den en kæmpe skalle, og vi står et meget godt sted lige nu til at spille sådan en kamp.

- Vi tror på, at vi har en realistisk chance for at slå dem. Men det er svært at vurdere, når vi ikke har mødt et så stærkt hold før. Derhjemme har vi vist, at vi kan spille lige op med alle hold, og vi har lige slået FCK og Silkeborg, men der er stadig et hul op til West Ham. Vi ved bare ikke, hvor stort hullet er. Det kan gå alle veje, siger Jeppe Grønning.

Tidligere i kvalifikationen har Viborg slået litauiske Suduva og færøske B36 Torshavn ud. De kampe har lært viborgenserne, at europæisk succes kræver fokus gennem hele kampen. Det bliver også en nøgle mod West Ham.

- Vi har været koncentrerede i alle facetter, og det skal vi også være i London for at have en chance for noget som helst. Vi skal lære at håndtere dem fra første minut, det nytter ikke, at vi først forstår det i pausen, for så kan det hele være afgjort, advarer Jeppe Grønning.

Anføreren har selv en stor passion for Premier League. Han har tidligere skrevet artikler om ligaen på et nu nedlagt nyhedssite, og så har han ageret Premier League-ekspert hos podcastmediet Mediano.

Derfor bekommer det ham vel, at hans Viborg-kamp nummer 300 bliver mod et hold fra den stærke liga.

- Jeg følger rigtig meget med i Premier League, det har været min passion hele mit liv. Nu kan jeg så tænke på, at jeg skal løbe ind på West Hams hjemmebane, og det er ikke bare en træningskamp, men en kamp med noget på spil.

- Det havde jeg aldrig troet, ville ske. Det skal jeg prøve at nyde, selv om vi ikke bare skal være statister, siger Jeppe Grønning.

Ud fra sit kendskab til West Ham forventer han en meget fysisk kamp, uanset om London-klubben stiller med gallaopstillingen eller bringer reserverne i spil. Fodboldmæssigt er det lidt en modsætning til Silkeborg, som Viborg slog i weekenden, mener Grønning.

- Jeg håber da, at de kommer med hele styrken, selv om vi nok ville have lettere ved at slå deres reserver. Uanset hvem de stiller op med, vil det være spillere, der målt på løn og kvalitet er langt over det, vi er vant til. De har jo en angriber, der nok spiller mod os, som har kostet et par hundrede millioner (Gianluca Scamacca, som ifølge engelske medier har kostet 267 millioner kroner, red.).

- Individuelt har de et enormt højt niveau med. Og så har de en voldsom fysik. Vi er glade for, at vi har et muskelbundt som Jay-Roy Grot hos os, men de har stort set typer som ham over hele banen, så vi skal stå imod dem fysisk. Og så skal vi gribe de få chancer, vi får, siger Viborg-anføreren.

Opgøret på London Stadium begynder torsdag klokken 20.45 dansk tid. Der er returkamp i Viborg i næste uge.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU