Uttrup kæmper med optimismen i karrierens hårdeste sæson

27. SEP 2024 • 18:39SPORT

VM-kaptajnen Cecilie Uttrup Ludwig har haft svært ved at komme ovenpå efter et alvorligt styrt i februar.

- Det har godt nok været en lortesæson.

Cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig lægger ikke fingrene imellem, når hun skal beskrive 2024 set fra sadlen.

Lørdag er hun kaptajn på det danske landshold i kvindernes landevejsløb ved VM i Schweiz. Men optimismen har svære kår efter en sæson plaget af styrt, skader og uheld.

I slutningen af februar brækkede hun korsbenet, en knogle i den nederste del af ryggen, og selv om hun var tilbage i konkurrence tre måneder senere, er hun aldrig rigtig kommet ovenpå igen.

- Det var, som at starte forfra igen. Det var fire uger helt uden aktivitet, og jeg var næsten tilbage ved nul.

- Normalt, når vi bygger formen op før sæsonen, tager det flere måneder. Her skulle jeg komprimere det til en enkelt måned, og derfra skulle jeg så køre cykelløb mod folk, der havde været i gang hele tiden og var blevet bedre og bedre, hvor jeg var blevet dårligere og dårligere. Det var hårdt, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Hun vandt bronze ved VM sidste år og har 18 professionelle sejre på sit cv. Den seneste kom i januar. Siden har der været langt mellem topresultaterne.

For én ting var at komme tilbage i fysisk form. Noget andet var at få hovedet og tankerne på ret kurs. Ikke mindst fordi uheldene fortsatte med at forfølge hende.

- I Giro d'Italia gik det endelig fremad, og man kunne se små glimt af den gamle Cecilie. Men så styrtede jeg til OL og igen i Tour de France. Det har været en rimelig stor nedtur og den klart hårdeste sæson i min karriere, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Selv om hun ikke har været på toppen, er det hende, der skal sørge for dansk VM-succes lørdag. Anderledes kan det ikke være, når en rute er så fyldt med stigninger, som den, der venter rytterne i Zürich.

Håbet er, at det hele pludselig går op i en højere enhed. At ben og hoved arbejder sammen mod et nyt VM-højdepunkt som sidste år i Glasgow.

- Det var en fed dag. Nu må vi se. Fysisk går det sådan set okay. Men jeg har været præget af de mange styrt og har været ret forslået i år.

- Jeg er en fighter, så jeg bliver ved. Hver gang jeg stiller op i den rød-hvide trøje, kæmper jeg til det sidste. Det bliver et sindssygt hårdt løb, men jeg gør det så godt, jeg overhovedet kan. Så må vi se, hvad det bliver til, lyder det fra Cecilie Uttrup Ludwig.

Yderligere fem danskere er til start i det 154,1 kilometer lange løb. Det er Solbjørk Minke Anderson, Emma Norsgaard Bjerg, Maja Winther Brandt Heisel, Alberte Greve og Rebecca Koerner.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT