Utilpas Eriksen missede træning: Ventes klar mod Tyskland

28. JUN 2024 • 18:06SPORT

Christian Eriksen trænede fredag ikke med sine holdkammerater, men ventes klar mod Tyskland.

Den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen ventes klar til lørdagens EM-ottendedelsfinale mod Tyskland i Dortmund efter at have været utilpas.

Det siger landstræner Kasper Hjulmand fredag aften på et pressemøde i spillebyen.

Meldingen kommer efter, at Eriksen fredag formiddag ikke deltog i holdkammeraternes træning i Freudenstadt. I stedet var han blevet i landsholdets fitnesstelt for at sidde på en kondicykel.

- Christian vågnede op med rumlen i maven. Vi havde den samme situation med Thomas Delaney tidligere ved EM, og for at være sikker på at det ikke skulle udvikle sig, så sagde vi, at Eriksen ikke skulle træne.

- Det er gået i en bedre retning. Vi regner med, at han støder til nu her, siger Kasper Hjulmand.

Han ser ikke nogen sammenhæng med Thomas Delaneys utilpashed i sidste uge, og de to tilfælde har ikke givet anledning til bekymring, siger landstræneren.

Imens holdet fløj til Dortmund, befandt Eriksen sig i en bil mod mineområdet for at reducere smitterisikoen. Den tur kan med fredagstrafik let tage seks timer.

Christian Eriksen startede inde i alle Danmarks tre gruppekampe, og med sin scoring i premieren mod Slovenien er den danske kamprekordholder også delt dansk EM-topscorer.

Det danske landshold træner ikke fredag aften på stadion i Dortmund forud for kampen, men truppen har inspiceret banen for at få en fornemmelse af græstæppet.

Ved den seance var Christian Eriksen endnu ikke stødt til sine holdkammerater. Han ventes at blive genforenet med dem på hotellet i Dortmund, siger Hjulmand.

Det er ikke planen, at Eriksen skal være i isolation fredag aften.

- Vores læge kigger på ham, men jeg regner med, at han kan være sammen med os andre, siger landstræneren.

Landstræneren har allerede tænkt grundigt over, hvad han gør, hvis den fynske kreatør ikke bliver klar til at møde Tyskland.

- Vi arbejder altid med plan B. Der er altid en plan for alle spillere, hvis de ikke kan spille, siger Kasper Hjulmand.

Lørdagens EM-ottendedelsfinale mellem Danmark og Tyskland begynder klokken 21.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU