Udskældt østriger sikrer Inter første stik mod Atlético

20. FEB 2024 • 22:59SPORT

Marko Arnautovic brændte et par store chancer, men endte som Inters helt i 1-0-sejren over Atlético Madrid.

Inter tager et godkendt udgangspunkt med til returopgøret i Spanien mod Atlético Madrid om tre uger i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

I en tæt kamp lykkedes det sidste års finalister med en sen scoring at vride en 1-0-sejr ud af tirsdagens møde. Den ellers ofte udskældte angriber Marko Arnautovic blev matchvinder.

Diego Simeone havde fyldt holdkortet godt op med spillere, der forstår at holde de defensive positioner og trække i arbejdstøjet.

I en 5-3-2 var Antoine Griezmann eneste reelle angriber. Han skulle få støtte offensivt fra midtbanefolkene Saúl Ñíguez og Marcos Llorente samt de to wingbacks.

Men det var småt, hvad Atlético bød ind med fremad banen. Holdet havde bolden, omtrent så meget som Inter, men spanierne flyttede den langsomt rundt og langt fra hjemmeholdets mål.

Reglen om udebanemål gælder ikke længere, men det var alligevel tydeligt, at Simeone hellere end gerne ville fra Milano med 0-0.

Inter var noget mere pågående i sit spil og forsøgte at skabe kampe med masser af spil i banens længderetning.

Det blev til nogle pæne chancer, og især Marcus Thuram virkede i spillehumør. Han blev dog skadet kort før pausen og blev erstattet af Marko Arnautovic, som brændte et par gode chancer.

Længe så det ud til, at Simeones plan om en målløs kamp ville bære frugt, og at Arnautovic ville blive Inters skurk i kampen.

Men godt ti minutter før tid koksede det i spaniernes defensiv. Lautaro Martínez kom fri, Jan Oblak reddede, men riposten røg ud til den østrigske angriber, som kunne få Giuseppe Meazza til at gå amok i jubel.

Bolden var tæt på at blive reddet på stregen, men ind kom den, og Arnautovic forlod skurkerollen og trådte frem i det positive rampelys i stedet.

En offensiv satsning i de sidste ti minutter plus tillægstid fra Atlético Madrid førte ikke til nævneværdige chancer.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU