TTH overvinder krise og tager første stik i overlevelseskamp

22. APR 2024 • 20:46SPORT

Skive bed fra sig, men TTH Holstebro trak det længste strå i den første kamp om en ligabillet.

TTH Holstebro var i store problemer, men løb med sejren, da klubben mandag aften tog imod Skive fH i den første kamp om en billet til herrernes håndboldliga i næste sæson.

Foran et stort hjemmepublikum hjemme i Holstebro blev vestjyderne især i første halvleg overrumplet af gæsterne fra 1. division.

Skive indhentede en solid TTH-føring og kom foran i minutterne før pausefløjt, men værterne hankede op i sig selv og vandt kampen med 29-24.

Efter en skidt sæson sluttede TTH sidst i ligaens nedrykningsspil og er derfor havnet i overlevelseskampene mod Skive, som sluttede som nummer to i 1. division.

Skibonitterne er nu tvunget til at vinde den næste kamp på hjemmebane for at sikre sig billet til ligaen i næste sæson. En sejr vil fremprovokere en tredje og afgørende kamp.

Det er tredje gang på to år, at TTH er havnet i direkte kampe for overlevelse, og at der er tale om et skrøbeligt mandskab, fik vi at se allerede i første halvleg.

Godt nok kom værterne foran med 6-2, efter at Nikolaj Enderleit havde været helt ustyrlig, men så begyndte det at krakelere.

Skive kom bedre med, og især playmaker Joachim Hyldgaard var flyvende. Få minutter før pausefløjt sendte han bolden i nettet til en føring på 12-11.

Det er langtfra første gang i sæsonen, at TTH har smidt solide føringer, men denne gang lykkedes det dog klubben at slå tilbage.

Nikolaj Enderleit og Johan Meklenborg bragte føringen tilbage på TTH-hænder lige inden pausen, og i minutterne efter pausen scorede stregspiller Miha Zvizej vestjydernes tre første mål og skabte en føring på 16-14.

Efterhånden som halvlegen skred frem, voksede den fysiske forskel på de to mandskaber. Skive-spillerne kunne ikke holde samme intensitet, som havde bragt dem i front i første halvleg, mens TTH trods problemer tromlede videre.

Miha Zvizej viste sig fortsat farlig fra stregen, ligesom Jonas Porup bød ind med nogle vigtige gennembrudsmål, og til sidst knækkede gæsterne.