Traditionsklubben AB er solgt til udenlandsk investorgruppe

28. NOV 2022 • 18:29SPORT

En amerikansk-britisk investorgruppe har overtaget aktiemajoriteten i Gladsaxe-klubben AB.

En af Danmarks mest vindende klubber er kommet på udenlandske hænder.

Akademisk Boldklub - eller bare AB - er således blevet solgt til investorgruppen Five Castles Football Group LLC (FCFG).

Det skriver klubben fra 2. division på sin hjemmeside mandag.

Den tidligere hovedaktionær og bestyrelsesformand Torben Oldenborg forbliver næstformand og minoritetsaktionær.

FCFG består primært af investorer baseret i USA og Storbritannien. Den er ledet af den tidligere New York Red Bulls-direktør Erik Stover.

Ifølge Stover er planen ikke, at AB skal være én af flere klubber under FCFG - altså en såkaldt multiklub-strategi, som ejerne i for eksempel Brøndby IF, FC Midtjylland og Esbjerg fB praktiserer.

- Vores plan er at være fuldt engagerede i det lokale miljø i Gladsaxe, hvilket også indebærer AB’s medlemmer og tilhængere. Vi håber på støtte til vores idéer og vil drage lære af deres erfaringer og forventninger.

- Dette er en langsigtet investeringsplan udelukkende i AB A/S, som ikke vil være en del af en multiklub-strategi eller en forsøgsordning for en investering i en klub et andet sted, siger Stover.

AB skriver ikke nærmere om, hvor stor en del af aktierne, FCFG har købt. Der nævnes investeringer, men ikke i hvilken størrelsesorden eller hvad de skal bruges til.

Ud over Stover bliver der også sat navn på andre medlemmer af investorgruppen. Ben Lyttleton, Simon Young, Jen Hsiang Chang, Andy Glockner og Alex Lee kan således også kalde sig medejere i AB.

Handlen er godkendt af Divisionsforeningen, der har indført nye og stramme regler for udenlandske ejere i dansk fodbold efter flere uheldige eksempler som for eksempel Jammerbugt FC og Næstved Boldklub.

AB ligger aktuelt nummer tre i 2. division med blot ét point op til Esbjerg fB og Aarhus Fremad, der indtager de to pladser, som giver oprykning til 1. division.

Den 133 år gamle klub var senest en del af det fineste selskab i 2004.

Klubbens trofæskab er et af de mest proppede i Danmark. Ni mesterskaber er det blevet til gennem tiden. Det første kom i 1919 og det seneste i 1967.

I 1999 vandt AB sin første og eneste pokaltitel. I 1999 og 2000 vandt klubben desuden bronzemedaljer i sin seneste storhedstid.

Rene Henriksen, Nicolai Stockholm, Jan Bjur, Peter Rasmussen, Jan Michaelsen og Jan Hoffmann var nogle af profilerne i den periode.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU