Tidligere formand vil have magten i DCU: Står et andet sted nu
For mindre end et år siden trak Morten Anderson sig som formand for DCU, men nu går han på ny efter posten.
Johnny Lillelund eller Morten Anderson. Den konstituerede formand eller den forhenværende formand.Et par velkendte ansigter er tirsdag aften i spil som formand for Danmarks Cykle Union (DCU), der på ny er ramt af turbulens.
Det er ikke engang et år siden, at Anderson trak sig som formand efter godt et år i spidsen for unionen. Dengang skyldtes det personlige årsager, forklarede han.
Men hvis et mistillidsvotum stemmes igennem mod Lillelund på tirsdagens ekstraordinære repræsentantskabsmøde, er vejen banet for, at den tidligere chef igen kan sætte sig for enden af bordet.
- For det første står jeg personligt og forbundet et helt andet sted end for et år siden, siger Morten Anderson, der er blevet opfordret til at stille op af de to distrikter.
- Som DCU har udviklet sig de seneste år, står jeg også med en ny balance og en ny indsigt i forhold til nogle af de ting, der kan og ikke kan lade sig gøre.
- Så situationen er en helt anden, og jeg er så meget DCU-mand i hjertet, at når jeg bliver opfordret på den måde, som det er sket, jamen så føler jeg mig egentlig positivt forpligtet til at prøve at gøre en forskel, forklarer han.
Der er da også sket meget i unionen de seneste år.
Henrik Jess Jensen stoppede som formand i 2023, og samme år afbrød man samarbejdet med administrerende direktør Martin Elleberg Petersen. Sidstnævnte blev afløst af Jens-Erik Majlund på midlertidig basis.
Men ved udgangen af februar stopper Majlund, og der kan ikke ansættes en ny direktør, fordi bestyrelsen på det seneste er blevet halveret af udmeldelser og derfor ikke længere beslutningsdygtig. Heller ikke afløseren for afgående elitechef Morten Bennekou kan udpeges.
De kaotiske forhold kalder på stabilitet, og det mener Morten Anderson, at han kan bibringe.
- På den helt korte bane skal vi have skabt noget ro i forhold til det politiske internt i DCU. Vi skal have genoprettet tilliden mellem bestyrelsen, distrikter og repræsentantskab.
- Vi skal have sikret, at den daglige drift i administrationen kan køre trygt videre. På den lange bane skal jeg være med til at gøre DCU mere stabil som driftsorganisation og politisk organisation, så vi ikke oplever de dårlige situationer og kriser, siger han.
Anderson vurderer selv, at han har en god føling med, hvordan man tænker ude i klubberne. Og da det er klubberne, der vælger folk til distriktsbestyrelserne, der derfra bestemmer sammensætningen af repræsentantskabet, som så vælger bestyrelsen, er det en vigtig egenskab.
Men det betyder ikke, at eliten skal nedprioriteres, understreger han.
- Det er på ingen måde intentionen. Jeg er sikker på, at der er båndbredde til det ene og det andet. For mig er det vigtigste, at vi er enige om retningen, så alle føler sig tilgodeset. Ingen skal sidde det ene eller andet sted og føle sig utrygge eller bekymrede for, om jeg nu kommer og sår en masse splid, lyder det fra formandskandidaten.
Allerede i marts venter det ordinære repræsentantskabsmøde, hvor der i teorien kan blive vendt op og ned på det hele igen. Morten Anderson har lovet, at han også vil stille op her.
- Hvis der selvfølgelig er opbakning til mig, siger han.
/ritzau/