Team Esbjerg sikrer matchbold efter neglebider i Odense

30. MAJ 2023 • 23:00SPORT

Odense Håndbold rejste sig flot i anden halvleg, men Team Esbjerg vandt første DM-finale.

Team Esbjerg tog tirsdag aften første stik i DM-finalen mod den forsvarende mester, Odense Håndbold.

Efter en overbevisende første halvleg og langt mere presset anden halvleg vandt Esbjerg 27-26 på udebane.

Odense Håndbold var nærmest udspillet i de første 30 minutter, men skabte spænding om resultatet i anden halvleg og fornyet håb om spænding i finale nummer to og guldets placering.

- Frustrationen over at være så tæt på, og at det er så minimalt, fylder mest. Men det er måske også lige nøjagtigt det, som vi skal tage fat på.

- For der en kamp igen om en uge, og de sidste par gange, vi har mødt Esbjerg, har vi været langt fra, men denne gang ramte vi ekstremt meget, siger Odense-profilen Helena Elver til TV 2 Sport.

Finale nummer to bliver afviklet torsdag den 8. juni, da Team Esbjerg i den kommende weekend er en del af Champions Leagues Final 4-stævne i Budapest, hvor Ferencvaros venter i semifinalen.

Tirsdag gik de mange norske profiler og især Henny Reistad forrest for Esbjerg i første halvleg, hvor også keeper Anna Kristensen i perioder og med i alt 14 redninger tog pippet fra hjemmeholdet.

Odense kom foran 2-0, men fem ubesvarede mål på fire minutter vendte kampen på hovedet.

Fynboerne kom tilbage på 7-7, men ti minutter uden scoringer blev dyre, og fra 13-7 var Odense længere bagud med fem eller seks mål.

Baseret på 16-11 på tavlen og præstationerne lignede det en stensikker udesejr, men Odense fandt gode modsvar i de sidste 30 minutter. Blandt andet ved at lukke langt bedre ned for Reistad og Noa Mørk.

Odense fik arbejdet sig på 17-19, inden Esbjerg igen trak lidt fra og førte med fem. Værterne holdt dog fokus og sin øgede skarphed i begge ender.

Esbjerg-spillerne var rådvilde, og Odense kom på 24-25, inden Mørk med fem minutter omsatte et straffekast til en tomålsføring.

Begge hold manglede skarpheden i deres næste par angreb, hvor Anna Kristensen og Martina Thörn lavede en vigtig redning hver.

Maren Aardahl fik brudt tendensen og udlignede til 25-26 med ét minut igen.

Med 21 sekunder igen tog Jesper Jensen timeout og på den anden side huggede Reistad en forløsende vestjysk scoring ind bag Thörn, hvilket gjorde Helena Elvers scoring i sidste sekund overflødig.

DM-finaleserien afgøres, når det første hold har tre point, hvorfor Esbjerg blot skal bruge uafgjort i hjemmekampen om ni dage.