Team Esbjerg dukker CL-finalist og tager nøglesejr i Tyskland

20. OKT 2024 • 17:37SPORT

Anført af Anna Kristensen og Henny Reistad tog Team Esbjerg en vigtig udesejr mod tyske Ludwigsburg.

Team Esbjergs kamp for at blive det bedste klubhold i verden fik søndag et lille boost, da man vandt over en Champions League-finalist fra sidste sæson.

36-31 slog man således Ludwigsburg, der trænes af danske Jakob Vestergaard, på udebane efter store præstationer af målvogter Anna Kristensen og den norske stjernespiller Henny Reistad.

Ludwigsburg - tidligere kendt som Bietigheim - sendte i sidste sæson både Ikast Håndbold og Odense Håndbold ud af Champions Leagues slutspil og nåede hele vejen til finalen, som man tabte til Györ.

Sejren var på alle måder særdeles vigtig for Esbjerg. Efter nederlag hos Györ og Brest haltede man lidt efter toppen, og Ludwigsburg er en af rivalerne i kampen for at nå i top-2.

Lykkes det efter gruppespillet, springer man direkte til kvartfinalerne. Aktuelt føres gruppen af Brest og Györ med henholdsvis ti og ni point. Esbjerg og Odense følger efter med hver otte point.

Som utallige gange før var den norske stjernespiller Henny Reistad afgørende for sejren, men også målvogter Anna Kristensen havde en god søndag med sine i alt 19 redninger.

I første halvleg var Kristensen med en stribe gode indgreb med til at opbygge føringer på 6-2, 12-9 og 15-12.

Ludwigsburg åd sig hele tiden tilbage, men kom aldrig på omgangshøjde, inden Esbjerg i en stærk periode i starten af anden halvleg forvandlede 21-19 til 26-20 og reelt afgjorde kampen.

Herefter fulgte nemlig en lang periode, hvor holdene byttede mål. Vestergaard dikterede tæt opdækning af Reistad, og det havde nogen effekt, men ikke nok til at skabe kontakt mellem holdene og spænding om resultatet.

Og Reistad endte med at have pløkket 11 bolde ind i det tyske mål som opgørets topscorer.