Stort Brøndby-underskud har udviklet sig bedre end ventet

4. OKT 2024 • 10:35SPORT

Brøndby har underskud på 104,2 millioner kroner for det seneste halvandet år. Også næste år forventes minus.

Superligaklubben Brøndby IF præsenterede fredag et underskud på 104,2 millioner kroner før skat for en udvidet regnskabsperiode fra 1. januar 2023 til 30. juni 2024.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra klubben.

Selv om der er tale om et stort underskud, er resultatet noget bedre end forventet.

I slutningen af 2023 var forventningen nemlig at lande på et underskud på mellem 130 og 170 millioner kroner.

- Bestyrelsen konstaterer, at selskabets resultat på -104,2 millioner kroner for det udvidede regnskabsår har udviklet sig bedre end forventet, men isoleret set er resultatet utilfredsstillende, lyder det i selskabsmeddelelsen.

Der er ikke udsigt til sorte tal på bundlinjen lige foreløbig i Brøndby.

Klubben forventer i 2024/25 et underskud på mellem 60 og 100 millioner kroner, da man fortsat vil investere sportsligt, forklarer direktør Ole Palmå:

- Vi arbejder på at gøre Brøndby IF konkurrencedygtig i toppen af 3F Superligaen, og selv om vi ikke lykkedes med at kvalificere os til et europæisk ligaspil i denne sæson, så fastholder vi vores strategiske retning med fortsat at investere i holdet og forfølge vores mål om at spille med om titler.

- Vi har stadig en stor opgave foran os, og vi er fuldt fokuserede på at styrke klubben, så vi kan opnå vores strategiske ambitioner, lyder det fra Palmå.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen tilføjer, at det er blevet dyrere at spille med i toppen af Superligaen.

- Der er en øget konkurrencesituation i toppen af dansk fodbold, hvor mange af vores direkte konkurrenter øger deres investeringer i deres forretning, ligesom vi har gjort.

- Det er godt for dansk fodbold og bidrager til at hæve niveauet i Superligaen, og derfor er de investeringer, som vi foretager, nødvendige for at skabe et hold, der kan konkurrere om titler hvert år og spille med i Europa, siger fodbolddirektøren.

Efter ti runder af den nye sæson ligger Brøndby nummer fem med ni point op til førerholdet, FC Midtjylland, som netop gæster Brøndby Stadion på søndag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT