Russere får lov til at deltage ved næste års para-OL

29. SEP 2023 • 17:00SPORT

Den Internationale Paralympiske Komité har vedtaget, at russere må stille op under neutralt flag i Paris.

Russiske og belarusiske atleter får lov til at stille op under neutralt flag ved De Paralympiske Lege til næste år i Paris.

Det blev fredag vedtaget på en kongres i Den Internationale Paralympiske Komité (IPC).

I første omgang skulle kongressen tage stilling til, om russiske para-atleter skulle udelukkes fra legene, men det forslag blev forkastet.

Herefter fulgte en afstemning om, hvorvidt russerne kunne få lov til at kæmpe under russisk flag. Så langt ville kongressen dog ikke gå, og det blev vedtaget, at russerne må stille op under neutralt flag.

De russiske atleter får dog ikke lov til at deltage i holdkonkurrencerne, når legene skydes i gang om et år i Frankrigs hovedstad.

Fredagens afstemninger i IPC betyder, at parasporten lemper kursen over for russiske atleter, der slet ikke fik lov til at stille op ved De Paralympiske Vinterlege i Beijing i marts 2022.

Legene i Beijing for halvandet år siden blev afholdt, umiddelbart efter at Rusland i februar havde invaderet nabolandet Ukraine.

Senere på fredagen skulle IPC-kongressen tage stilling til Belarus og de belarusiske para-atleters deltagelse i Paris. Afstemningerne endte med at belaruserne må deltage på samme vilkår som de russiske para-atleter.

Belarus har været Ruslands allierede i forbindelse med invasionen af Ukraine.

/ritzau/NTB

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU