Rune slår sig videre i Paris efter ujævn præstation

31. MAJ 2023 • 00:27SPORT

Holger Rune er klar til anden runde i French Open, men præstationen mod Christopher Eubanks var fejlbehæftet.

Holger Rune er efter en del bøvl videre til anden runde i French Open.

Tirsdag åbnede han turneringen på Roland Garros med en sejr over amerikaneren Christopher Eubanks.

På den charmerende arena Court Simonne-Mathieu - anlægget tredjestørste - lød sejrscifrene 6-4, 3-6, 7-6, 6-2.

Spillet var noget mindre charmerende. I en meget uskøn affære leverede Rune en urytmisk præstation med mange fejl. En del af forklaringen kan findes i, at det til tider blæste meget, og vinden påvirkede tydeligvis begge spillere.

Man taler tit om, at den første kamp i en grand slam-turnering er svær på grund af premierenerver, og det så ud til at holde stik for Rune, der var storfavorit i kampen.

Danskerens normalt højt anlagte spil kom aldrig for alvor til at køre, og de flotte indslag var noget sporadiske.

Med sine 201 centimeter levede Eubanks meget på sin serv, og Rune kom derfor ikke til mange breakbolde i begyndelsen. Et enkelt brud - til 2-1 - viste sig dog tilstrækkeligt i første sæt.

I andet sæt servede Eubanks endnu bedre, og da han tilmed begyndte at vise gode takter fra baglinjen, fik Rune problemer.

Eubanks brød fra start, kom på 3-0 og holdt serv derfra, efter at Rune havde tre breakbolde, da amerikaneren servede for sættet ved 5-3.

I tredje sæt kom Rune godt i gang med flere fremragende returneringer, men stabiliteten ledte han stadig forgæves efter.

Efter flere servegennembrud til begge sider måtte afgørelsen findes i tiebreak, hvor Rune løftede niveauet og vandt 7-2 efter et par dyre fejl fra amerikaneren.

Det gav Rune et boost og tog modet fra Eubanks. Det udløste et brud allerede til 1-0 og mere arbejdsro til Rune i fjerde sæt. Danskeren brød igen til 4-1, og så forduftede den sidste spænding.

Han servede kort efter åbningssejren hjem på sin første matchbold.

I anden runde på torsdag skal Rune møde franskmanden Gael Monfils, der sent tirsdag aften slog argentineren Sebastian Baez efter et vanvittigt drama i fem sæt.

Monfils var bagud 0-4 i femte sæt, men kæmpede sig tilbage og trods plaget af kramper endte han med at vinde det afgørende sæt med 7-5.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU