Premier League-klub får stor bøde for at antyde urent trav

11. OKT 2024 • 15:09SPORT

Nottingham skal betale en bøde svarende til knap 6,7 millioner kroner efter opslag på de sociale medier.

Premier League-klubben Nottingham Forest skal betale en bøde på 750.000 pund - svarende til knap 6,7 millioner kroner - i en sag fra sidste sæson.

Her ikke bare kritiserede klubben både VAR-dommer Stuart Attwell og dommerforbundet PGMOL, men antydede også, at bevist urent trav var i spil.

Det skete efter et 0-2-nederlag til Everton i april. Nottingham var dengang involveret i nedrykningsstriden med blandt andre Everton og Luton.

- Tre meget ringe kendelser. Tre straffespark, der ikke blev givet, hvilket vi simpelthen ikke kan acceptere.

- Vi advarede før kampen PGMOL om, at VAR-dommeren er Luton-fan, men de skiftede ham ikke ud. Vores tålmodighed er blevet testet flere gange. Nottingham overvejer sine muligheder, skrev klubben blandt andet på X efter kampen.

Nottingham anmodede samtidigt om at få frigivet lydbidder af dommerteamets kommunikation i forbindelse med de tre situationer, hvor man følte sig snydt for straffespark.

Med den betragtelige bøde følger også en advarsel om fremtidig opførsel.

På sin hjemmeside erklærer klubben sig ekstremt skuffet over straffen.

Specielt "bekymrende" er det, at det engelske fodboldforbund, FA, gik efter en bøde på "mere end en million pund - eller knap ni millioner kroner.

Det finder klubben ikke proportionalt i forhold til forseelsen, og straffen vil blive appelleret, skriver Nottingham.

Nottingham endte på banen med at klare frisag i nedrykningsslaget. Ud rykkede i stedet Luton, Burnley og Sheffield United.

Aktuelt ligger vinderen af datidens Champions League - Europa Cuppen for mesterhold - fra 1979 og 1980 nummer ti i Premier League.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT