OL-triatlet ser ubekymret på nye meldinger om Seinen

22. JUN 2024 • 18:17SPORT

Alberte Kjær skal nok være klar til OL, uanset om det bliver en duatlon eller triatlon, hun skal deltage i.

Fredag var der skidt nyt fra Paris for de triatleter, der glæder sig til at hoppe i Seinen til sommerens olympiske lege.

Vandkvaliteten er stadig ikke god nok, og forureningsgrænserne er konstateret overskredet i nye prøver fra floden.

Men OL-deltageren Alberte Kjær forsøger at lade være med at bruge for meget energi på det. Det siger hun efter lørdagens DM i fem kilometer gadeløb, som hun vandt klart i Herning.

- Jeg er ikke så bekymret. Jeg tænker, at jeg ikke kan styre det, så jeg tager det, som det kommer. Om det bliver triatlon eller duatlon, skal jeg nok være klar, siger hun.

Kjær refererer til, at triatlonkonkurrencen laves om til en duatlon, hvor svømning udgår, så atleterne nøjes med at cykle og løbe, såfremt der er for mange bakterier i vandet.

Løbedelen viste hun endnu en gang lørdag, at hun mestrer, da hun i tiden 15 minutter og 56 sekunder satte sæsonens bedste tid.

Triatleten ser det som et bevis på, at hun er, hvor hun gerne skulle være med lidt over en måned til sommerlegene.

- Ja, det ser godt ud. Nu skal der bare ikke komme nogen skader eller noget sygdom.

Alberte Kjær vandt sidste år triatlonkonkurrencen ved DM-ugen, men triatlon er ikke en del af programmet i år. I stedet valgte hun at bruge gadeløbet som optakt.

- Det var helt klart et formtjek. Jeg skulle se, hvordan det går, og fyre kanonen af. Jeg skulle ud over alt, hvad der hedder, at det føles godt.

- Det er altid godt at komme derud, hvor du presser systemet, selv om alt skriger stop-stop-stop, lyder det fra den 25-årige fredericianer.

Ud over Alberte Kjær skal Emil Holm til OL i triatlon for Danmark. Mændene og kvinderne skal efter planen hoppe i Seinen henholdsvis 30. og 31. juli for at dyste om medaljer.

Desuden skal floden bruges til åbningsceremonien, triatlon for blandede hold og ti kilometer maratonsvømning. OL begynder 26. juli.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU