Nyslået danmarksmester cementerede sit niveau med sejr

23. JUN 2024 • 14:59SPORT

Rebecca Koerner vandt for andet år i træk DM med en stor solopræstation. Til sidst måtte hun dog grave dybt.

Efter mere end 30 kilometers solokørsel kunne Rebecca Koerner søndag trække dannebrogstrikoten over hovedet som vinder af linjeløbet for andet år i træk.

Hun mener, at hun med sejren sender et signal til dem, der måske så sidste års DM-titel som en smule heldig.

- Man kunne måske godt sige, at det lidt var et lucky shot sidste år. Jeg cementerede i dag, at det ikke var det, lyder det fra den nyslåede mester.

23-årige Koerner var en del af en mindre frontgruppe og stak af, mens konkurrenterne kiggede på hinanden. Med holdkammeraten Amalie Dideriksen fra Uno-X-holdet nede bagved var lysten til at sætte efter hende ikke overvældende.

Dideriksen endte med sølv, mens Norsgaard tog bronze med hjem.

Alt i alt gik det langt hen ad vejen, som Koerner havde planlagt, da hun stod op søndag morgen.

- Vi blev udfordret af, at der var to ryttere, der kørte. Det var lidt svært at få de andre til at køre et lige så aggressivt cykelløb, som vi gerne ville. Men vi formåede til sidst at komme afsted i en lille gruppe og køre cykelløb derfra, forklarer hun.

- Det er mega fedt. Jeg er virkelig, virkelig glad.

Den tidligere udspringer blev ved med at øge forspringet til forfølgerne, og det stod hurtigt klart, at de øvrige skulle køre om sølv og bronze.

Men nemt var det ikke for hovedpersonen.

- Jeg måtte grave rimelig dybt. Jeg kørte med alt, hvad jeg havde, så der var ikke så meget mere at give af, siger Rebecca Koerner.

Som eneste rytter fra Movistar havde Emma Norsgaard svære vilkår i kampen om sejren.

- Jeg kan jo ikke lukke alt ned. Jeg blev nødt til at være lidt selektiv. Havde jeg lukket Rebecca ned, var Amalie jo bare kørt, så det var selvfølgelig en svær situation, jeg sad i, siger Norsgaard.

Bronzemedaljen rangerer ikke specielt højt på hendes liste over meritter.

- Jeg kan nok ikke bruge den til så meget. Det er et svært løb at komme hjem og køre, så det var, hvad det kunne blive til, siger hun.

I flere år har Cecilie Uttrup Ludwig også kæmpet med om titlen, men hun var ikke med søndag, og det blev formentlig en ulempe for Norsgaard.

- Det havde nok været dejligt at have hende. Vi havde nok været lidt allierede, så det havde måske været bedre for mig, lyder det fra fredagens enkeltstartsmester.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig