Ny Champions League-struktur får debut i skyggen af kritik

17. SEP 2024 • 12:39SPORT

Tirsdag tages der hul på denne sæsons Champions League i et nyt format, som fans og spillere kritiserer.

Arrangørerne fylder flere fodboldkampe i kalenderen, og spillerne mener, der drives rovdrift på dem.

Derfor har det nye Champions League-format, som fra tirsdag skal stå sin prøve, også givet masser af røre i vandene op til.

Mens Real Madrid sidste år spillede 13 kampe på vejen mod at kunne løfte pokalen med de store ører, betyder det nye format med flere hold, et ligaspil og en ekstra knockoutrunde, at vinderen vil have spillet 15 eller 17 kampe på vej mod triumfen.

Og det er en helt forkert vej at gå, mener Den Internationale Spillerforening på vegne af de europæiske klubbers spillere.

Kritikken er ingenlunde ny. Alligevel har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) udvidet de europæiske turneringer for både klubber landshold de senere år, og det samme har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) gjort med sine. Især klub-VM står over for en stor udvidelse til sommer.

Men hvem bærer skylden? Spillerne og de store klubber peger på grådighed hos Uefa og Fifa. De to store forbund peger tilbage mod klubberne og deres ønske om større indtjening.

- Behovet for garanterede kampe i Europa er klubbernes, det er ikke Uefas behov, sagde Giorgio Marchetti, Uefas vicegeneralsekretær, for et par uger siden.

Det er muligt, at en del klubber under den absolutte top er glade for de ekstra kampe, fordi det skæpper godt i klubkassen. Men at det gør fansene glade, er en sandhed med modifikationer.

Football Supporters Europe, den Uefa-anerkendte fansammenslutning, har tidligere været ude og tale imod det øgede antal kampe - især dem, der kræver rejser til andre lande.

- Fansene bliver bedt om at bruge mere tid og flere penge på at følge deres hold. Tid og penge, som mange simpelthen ikke har, lød det fra fansammenslutningen.

Tirsdag går det løs i en sky af skepsis.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT