Novak Djokovic står ved kritiseret udtalelse om Kosovo

1. JUN 2023 • 00:33SPORT

Djokovic ønsker at lægge hændelse om Kosovo og Serbien bag sig. Det er ikke første gang, han er i modvind.

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic siger onsdag aften, at han står ved den udtalelse, han kom med om Kosovo mandag. Han siger også, at han ønsker at lægge kontroversen bag sig, efter at han onsdag vandt anden runde ved French Open over ungarske Márton Fucsovics.

Mandag skrev Djokovic "Kosovo er hjertet i Serbien" på en kameralinse efter hans sejr i første runde af turneringen. Det var samme dag, som 30 af Natos fredsbevarende styrker blev såret i kampe mod serbiske demonstranter i byen Zvecan i Kosovo - den by, som Djokovics far voksede op i.

Kosovo erklærede sin afhængighed i 2008, men er fortsat ikke anerkendt af Serbien. De seneste dage har der været uroligheder i den nordlige del af landet, efter at der er blevet indsat kosovoske borgmestre i kommuner med serbisk befolkningsflertal.

Serberens udtalelse vakte furore. Kosovos olympiske komité har eksempelvis bedt Den Internationale Olympiske Komité (IOC) om at igangsætte en disciplinærsag mod Djokovic og Frankrigs sportsminister, Amelie Oudea-Castera.

Djokovic, der er nummer tre på verdensranglisten, kommer ikke til at blive straffet for sine udtalelser, da både det franske og internationale tennisforbund siger, at han ikke har brudt grand slam-regler.

- Jeg ville sige det igen, men det behøver jeg ikke, fordi I har mine citater, hvis I vil bruge det, siger Djokovic på et pressemøde onsdag.

- Selvfølgelig er jeg klar over, at mange er uenige, men det er, hvad det er. Det er noget, jeg står for. Så det er det. Jeg har ikke flere kommentarer til det. Jeg har sagt, hvad jeg skal sige.

Det er ikke første gang, at Djokovic kommer i modvind ved en grand slam-turneringen. I januar måtte han forsvare sin far ved Australian Open, da en video af faren, der poserer med fans med russiske flag, blev delt.

- Et dramafrit grand slam. Jeg tror ikke, at det kan ske for mig. Måske er det noget af det, der driver mig, siger han.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU