Nigeriansk it-milliardær overtager Aarhus Fremad

28. MAR 2023 • 12:50SPORT

Aarhus Fremad er kommet på udenlandske hænder. En it-milliardær fra Nigeria har købt 55 procent af klubben.

Endnu en dansk klub har fået udenlandsk ejer.

Aarhus Fremad er blevet overtaget af den nigerianske it-milliardær Shola Akinlade, som har købt 55 procent af 2.-divisionsklubben.

Det oplyser Aarhus Fremad på Facebook.

38-årige Shola Akinlade stammer fra Nigeria, men bor i dag i USA.

Han er direktør i softwareplatformen Paystack og driver til daglig fodboldklubben Sporting Lagos i Nigeria. Den bliver nu søsterklub til Aarhus Fremad.

Men man skal ikke forvente de store ændringer trods ejerskiftet. Det siger klubdirektør Lars Kruse til Aarhus Stiftstidende.

- Det er faktisk så kedeligt, at der ikke kommer til at være nogle forandringer. Planen er, at vi fortsætter med det setup, vi har. Der er selvfølgelig nogle investeringer, der ligger lige til højrebenet - noget fitness-udstyr, nogle gps-trackere på spillerne og så videre.

Aarhus Fremad fører for tiden 2. division og er et varmt bud på en oprykker til landets næstbedste række.

Men den nye klubejer kommer ikke ind med ambitioner om at komme i Superligaen eller vælte AGF af pinden som byens fodboldflagskib, understreger Lars Kruse.

- Nej, nej, nej. Slet ikke. Vi håber selvfølgelig, at tabellen ser ud, som den gør nu, når sæsonen slutter, men det er ikke Jordens undergang, hvis den ikke gør, siger Lars Kruse.

Direktøren har selv dækket for underskuddet, som de seneste år har lydt på to millioner kroner. Til Aarhus Stiftstidende siger han, at han skulle have noget hjælp.

Med overtagelsen åbnes der for, at nogle af spillerne fra Sporting Lagos får mulighed for at komme til Europa.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU