Morten Anderson er ny formand for Danmarks Cykle Union

19. MAR 2023 • 13:05SPORT

Morten Andersson tager over som formand i Danmarks Cykle Union efter Henrik Jess Jensen, der sad i syv år.

Morten Anderson er ny formand for Danmarks Cykle Union (DCU).

Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

Udnævnelsen blev en kendsgerning til forbundets årlige kongres, der i weekenden blev afholdt i Korsør.

- Jeg er naturligvis glad for den tillid, som repræsentantskabet, distrikterne og klubberne har vist mig. Det forpligter, og jeg går til opgaven med stor ydmyghed, siger Morten Anderson og fortsætter:

- Dansk cykelsport er inde i en elitesportslig guldalder, som vi skal nyde og være stolte af, men jeg tror også på, at vi som forbund nu skal sikre fremtiden og udvikle os endnu mere ved at styrke bredden og fællesskabet, så jeg ser det som et af de helt store mål at samle DCU på tværs af niveauer, aldre, køn, landsdele og discipliner.

Allerede først på måneden stod det klart, at der skulle udpeges en ny formand, da Henrik Jess Jensen annoncerede, at han ikke ville genopstille til posten.

Han nåede at være formand i syv år og vil i stedet fokusere på arbejdet i Den Europæiske Cykleunion (UEC), hvor han er vicepræsident på sjette år.

- Nogen siger, man skal stoppe på toppen, og det er jeg tilhænger af, siger Henrik Jess Jensen.

Ud over posten som vicepræsident i UEC har han et sæde i UCI's Management Committee.

- Det giver naturligvis en stor berøringsflade internationalt, hvor jeg har været drivkraften i at arbejde for at skaffe store cykelevents til Danmark. Det arbejde vil jeg fortsat have fokus på.

- Efter aftale med den nye formand og bestyrelsen vil jeg tiltræde en funktion, hvor jeg skal arbejde for at sikre de internationale relationer og tiltrække store cykelevents til DCU. Det glæder jeg mig meget til, siger den nu tidligere formand.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU