Magnussen viser lovende takter i østrigsk kvalifikation

28. JUN 2024 • 17:26SPORT

Kevin Magnussen starter meget længere fremme end sin holdkammerat i lørdagens Formel 1-sprintløb.

Kevin Magnussen viste lovende takter og var lige ved at nå tredje kvalifikationsrunde, Q3, da Formel 1-stjernerne fredag kæmpede om startplaceringerne til lørdagens sprintløb i Østrig.

I Q2 var han kun kun et mulehår fra at sætte en tid, der ville bringe ham i top-10. Men den danske racerkører måtte nøjes med plads nummer 11.

Efter kvalifikationen var han meget glad for resultatet, som kom efter en sæson, hvor han har gentagne gange er løbet ind i problemer i kvalifikationerne.

- Det er første gang, at vi har fået det bedste ud af tidtagningen. Det er positivt, men også ret sent i sæsonen at komme i gang med det, siger Magnussen til Viaplay og sætter ord på sin omgang i Q2.

- Det var en rigtig fin omgang. Der var ingen sving, hvor jeg ikke følte, at det var rent. Jeg forbedrede min omgangstid i alle sving. Jeg står ikke med en fornemmelse af, at jeg kunne være i Q3, siger Magnussen.

At Kevin Magnussen var ekstraordinært hurtig i fredagens kvalifikation blev understreget ved, at han var markant hurtigere end sin teamkammerat, Nico Hülkenberg.

Tyskeren har langt de fleste gange i sæsonen kørt hurtigere end danskeren i kvalifikationerne, men fredag blev han elimineret allerede i Q1 og begynder sprintløbet som nummer 17.

Max Verstappen (Red Bull) begynder sprintløbet i pole position foran McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri.

Sprintformatet lever for fjerde sæson i træk og er skabt for at fremprovokere løb, der er knap så prægede af de pitstop-strategier, der er altafgørende i hovedløbene.

Der er således ikke tid til pitstop, og derfor handler det blot om at smide sømmet i bund i de cirka 100 kilometer, som et sprintløb rummer.

De baner, der lægger asfalt til sprintløb, udmærker sig desuden ved gode overhalingsmuligheder. I Østrig er der for eksempel tre meget lange langsider.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU