Lokal helt sparker nyrige Newcastle i engelsk pokalfinale

31. JAN 2023 • 23:05SPORT

Newcastle slog Southampton i Liga Cuppen og bookede den første finaleplads under det saudiarabiske ejerskab.

Newcastle kæmper efter mange års pause atter med om titlerne i engelsk fodbold.

Tirsdag spillede holdet fra det nordlige England sig frem til finalen i Liga Cuppen med en sejr på 2-1 over Southampton. For en uge siden vandt Newcastle udekampen med 1-0.

Midt i vrimlen af indkøbte stjerner var det tirsdag en af klubbens egenudviklede spillere, Sean Longstaff, der lyste op.

Den 25-årige midtbanespiller bragte efter fem minutter hjemmeholdet foran med 1-0, og midtvejs i første halvleg øgede Longstaff også til 2-0 for et dominerende Newcastle-mandskab.

Et langskud fra Che Adams efter en halv time betød dog, at Southampton fik en livline.

I slutfasen kom der fornyet spænding ind i opgøret, da Newcastles Bruno Guimaraes blev udvist for et frispark, der ifølge kampens dommer var for voldsomt.

Mere blev der ikke scoret, og derfor er Newcastle videre til Liga Cup-finalen på Wembley, hvor Manchester United formentlig bliver modstanderen. United slog Nottingham Forest i den første af to semifinaler.

Newcastle vandt senest et trofæ i England tilbage i 1955. Dengang strøg holdet til tops i FA Cuppen, som er den største af de engelske pokalturneringer.

Med Saudi-Arabiens overtagelse af Newcastle i oktober 2021 er der dog blevet investeret massivt i holdet, der også kæmper med i toppen af Premier League.