Leverkusen-træner: Nederlagets smerte skal blive til brændstof

23. MAJ 2024 • 05:23SPORT

Det er umuligt at glemme store nederlag, og Leverkusen kan derfor ikke undgå at lære af Europa League-finalen.

Xabi Alonso, som er træner for tyske Bayer Leverkusen, mener, at Leverkusen med tiden vil kunne se tilbage på klubbens vilde stime af fodboldkampe i Europa League med stolthed.

Men på den korte bane skal holdet bruge smerten fra onsdagens nederlag mod Atalanta som brændstof til weekendens tyske pokalfinale.

Bayer Leverkusen havde inden onsdagens opgør ikke tabt en kamp i sæsonen.

51 gange var det tyske mandskab gået fra banen uden et nederlag.

Leverkusen har utallige gange i sæsonen kommet tilbage fra et truende nederlag i kampens døende minutter - men sådan gik det ikke onsdag aften.

Der blev i stedet sat en stopper for stimen, da det italienske mandskab vandt Europa League-finalen i Dublin med 3-0.

- Det er ikke normalt at blive besejret i den 52. kamp. Normalt sker det meget tidligere i sæsonen. Det, vi har opnået, har været helt usædvanligt, og vi skal være rigtig stolte af det om noget tid, men i dag er det helt klart smertefuldt, lød det efter kampen fra Alonso.

- Vi kommer til at lære af det, og jeg kommer til at lære af det, for de her nederlag i finalen - man glemmer dem ikke.

Selv om onsdagens finale kunne have resulteret i en europæisk titel, mener træneren dog ikke, at en sejr i weekendens tyske pokalfinale ville være noget at kimse af.

- Det bliver en test af, hvor godt vi håndterer det, for vi har endnu en stor kamp lørdag. Det bliver en udfordring for os - hvor godt kommer vi tilbage fra nederlaget, og hvor godt håndterer vi smerten, siger den spanske succestræner.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU