Kuglestødernes Usain Bolt knuser sin egen verdensrekord

28. MAJ 2023 • 01:50SPORT

Ryan Crouser kastede lørdag 23,56 og slog dermed verdensrekorden i kuglestød, som han selv havde sat.

Den dobbelte olympiske mester i kuglestød Ryan Crouser slog lørdag sin egen verdensrekord i kuglestød, da han kastede 23,56 meter ved Los Angeles Grand Prix.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Amerikaneren overgik sin egen rekord på 23,38 meter, som han satte tidligere i år. Før det lød verdensrekorden på 23,37 - også sat af Ryan Crouser i 2021.

Crouser er den eneste mand, der har kastet mere end 23,5 meter.

- Jeg er stadigvæk på en høj mængde (træning, red.), tunge kast i ringen og tunge løft i træningsrummet, så vi kun lige startet med at arbejde på fart, siger Crouser til det amerikanske medie NBC.

Han fik tilskuernes opmærksomhed i Los Angeles ved allerede efter de første to forsøg at støde kuglen henholdsvis 23,23 og 23,31 meter.

Kuglen vejer 7,26 kilo.

Foreløbig har amerikaneren vundet to OL-guldmedaljer og et verdensmesterskab.

Ryan Crouser er tredje generation, der dyrker eliteidræt på højt niveau. Bedstefaren Larry introducerede sit barnebarn til kuglestød, far Mitch har været OL-deltager i diskoskast, onkel Brian det samme i spydkast, mens onkel Dean var kuglestøder. Hans fætre og kusiner dyrker også kastesportsgrene.

Allerede som teenager vakte Ryan Crousers lange kuglestød opsigt.

Præstationen lørdag ser da også lovende ud for den 30-årige atlets sæson, der i løbet af året har arbejdet på en ny kasteteknik.

Dermed kan han nu se frem til verdensmesterskaberne, som finder sted i den ungarske hovedstad, Budapest, om mindre end tre måneder.

Newzealandske Tom Walsh blev den næstbedste lørdag. Han længste stød lød på 22,12 meter, mens amerikanske Peyton Otterdahl blev tredjebedste med 21,99 meter.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU