Kroatisk træner før EM-brag: Spanien er mere end tiki-taka

14. JUN 2024 • 21:28SPORT

Spanien har udviklet sin stil i de senere år, mener Kroatiens Zlatko Dalic inden det store brag lørdag.

Spanien og Kroatiens møde i Berlin lørdag aften er det på papiret nok største møde i gruppespillets første runde, og det bliver med et spansk hold under udvikling.

Det mener Kroatiens landstræner, Zlatko Dalic.

- De spillede tiki-taka med stor boldbesiddelse og tvang stilen igennem i kampene. De ødelagde og udmattede deres modstandere. Nu er det lidt anderledes.

- De har en angriber, de har Álvaro Morata, og de har hurtige spillere på kanterne. De spiller mere frem ad banen - og hurtigere, siger Dalic ifølge Reuters.

Ud over Spanien og Kroatien tæller gruppe B også Italien og Albanien.

For 19. år i træk er Luka Modric nøglespiller for Kroatien, og han kommer til slutrunden efter netop at have vundet sit fjerde spanske mesterskab og sin sjette Champions League-titel med Real Madrid.

Med Kroatien har han vundet sølv og bronze ved VM.

- Jeg har altid sagt, at hvis nogen havde givet mig et stykke papir og bedt mig om at skrive ned, hvad jeg ville opnå i min karriere, så ville jeg ikke turde skrive disse ting ned.

- Jeg forventede det slet ikke. Men efter så mange år er jeg her stadig, og det er jeg glad for, siger 38-årige Modric, der står noteret for 175 kampe og 25 mål for nationalmandskabet.

Kroatien tabte sidste år Nations League-finalen til Spanien efter 0-0 og en straffesparkskonkurrence.

I 2021 tabte kroaterne 3-5 til spanierne efter 120 minutter i Parken i en medrivende EM-ottendedelsfinale.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU