Knækket ramme kostede dyrt for dansk speedwayhåb

14. SEP 2024 • 23:18SPORT

Anders Thomsen fik en god start på VM-grandprixet i Vojens, men nåede ikke videre fra de indledende heats.

Det begyndte godt for den 30-årige danske speedwaykører Anders Thomsen ved lørdagens VM-grandprix i Vojens. Efter sejre i de første to ud af fem heats lå han lunt i svinget til en semifinaleplads.

Men i Thomsens tre sidste heats blev det til en tredjeplads og to fjerdepladser, hvilket ikke var nok til at ende i top-8, og dermed missede han semifinalerne.

Det dalende niveau hen over aftenen havde dog sin forklaring.

- Det startede rimelig godt ud med to heatsejre, men så gik det sgu den gale vej. Jeg prøvede alt, og så sagde jeg til mine drenge (mekanikere, red.), at der var noget galt med min cykel, siger Thomsen.

- Vi kiggede og kiggede, men vi kunne ikke finde det. Men efter mit sidste heat fandt vi så ud af, at min ramme var knækket. Så jeg har kørt med en knækket ramme hele aftenen.

- Jeg kunne slet ikke styre min cykel, men det er jo klart, hvis lortet har været knækket.

Han mener, at rammen må være knækket efter det andet heat.

Thomsen er ikke en fast del at årets VM-serie, så han var med til grandprixet i Vojens på et wildcard. Men han kom ind til grandprixet i god form.

I august blev han blandt andet danmarksmester.

Derfor er han ærgerlig over, at han ikke kunne vise, at han hører til i toppen af speedwayeliten.

- Jeg viste det ikke ordentligt. Det gik ikke, som jeg havde håbet. På ranglisten i den polske Ekstraliga, som nok svarer til verdensranglisten, der ligger jeg nummer 4. Så jeg viste absolut ikke mit værd her, siger danskeren.

Til Challenge 2024 om tre uger i tjekkiske Pardubice har han mulighed for at kvalificere sig til næste års VM-serie.

Selv om det ikke blev til mere end en tiendeplads i Vojens, var det stadig en fornøjelse for Thomsen at køre foran en veloplagt hjemmebanepublikum.

- Det er fantastisk at se så mange fans møde op. Det er lige, så man kan mærke, at hårene rejser sig i nakken, når man vinder et heat hernede. Folk går helt amok, siger Thomsen.

Anders Thomsen var fast kører i VM-serien i 2021, 2022 og 2023. I 2022 stjal han al opmærksomheden, da han vandt sit hidtil eneste VM-grandprix i polske Gorzow og fejrede triumfen ved at køre rundt på sin speedwaycykel kun iført underbukser.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT